Çanakkale Gelibolu’da Orman Yangınına Yoğun Müdahale
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde meydana gelen orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hem havadan hem de karadan yoğun bir müdahale sürmekte. Yangın nedeniyle tedbir amacıyla tahliye edilen köy sayısı ise 6’ya ulaştı.
Yangının başlangıcı ve hızlı yayılması
Yangın, dün saat 16.28 sularında Gelibolu ilçesine bağlı Tayfur ve Cumalı köyü civarında alevlenmişti. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, geniş bir alana yayılarak kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İhbar sonrası, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi ve yangına müdahale devam ediyor. Yangının sebep olduğu olumsuzluklar nedeniyle Tarihi Alan’ın Kuzey Hattı geçici süreyle kapatıldı.
Tahliye edilen köyler ve alınan tedbirler
Dün akşam saatlerinde, Eceabat ilçesine bağlı Yolağzı, Küçükanafartalar, Büyükanafartalar, Kumköy köyleri ile Gelibolu İlçesi’ne bağlı Karainebeyli köyleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Son olarak Çanakkale Valiliği’nden gelinen bilgilere göre, Gelibolu ilçesine bağlı Ilgadere köyü de, güvenlik önlemleri dolayısıyla tahliye edilmiştir.
Güvenli alanlar oluşturuldu
Çanakkale Valiliği’nin açıklamasına göre, tahliye edilen köy sayısının 6 olduğu vurgulanarak, “Yangın, henüz yerleşim alanlarına sıçramamıştır. Tahliye edilen vatandaşlarımız güvenli bölgelerde toplanmıştır. Yangının kontrol altına alınması için hem havadan hem de karadan müdahaleye tüm gücümüzle devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Yangının söndürülmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.