Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gerze İlçesi’nde Din Görevlilerine Yönelik “Baba Okulu” Eğitimi Düzenlendi

    Sinop’un Gerze İlçe Müftülüğü, genç din görevlilerine “Baba Okulu” programı düzenleyerek babalık bilinci ve aile sorumlulukları üzerine eğitim verdi. İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş’ın liderliğindeki etkinlikte, aile içi iletişim ve dini değerlerin aktarımı gibi konular ele alındı. Program sonunda katılımcılara belgeleri verildi.

    Sinop'un Gerze İlçe Müftülüğü, genç din görevlilerine "Baba Okulu" programı

    Gerze İlçesinde “Baba Okulu” Programı Düzenlendi

    Sinop’un Gerze İlçe Müftülüğü, genç din görevlileri için “Baba Okulu” isimli bir eğitim programı gerçekleştirdi.

    Babalık Bilincinin Önemi Vurgulandı

    Gerze İlçe Müftülüğü’nün konferans salonunda düzenlenen eğitim seansında, İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, babalık bilinci ve aile içindeki sorumluluklar hakkında bilgiler verdi. Müftü Aktaş, babalığın yalnızca bir unvan olmadığını, bunun yanı sıra insan ilişkileri, merhamet, sevgi ve ebeveynlik gibi önemli unsurlar üzerine inşa edilmiş bir görev olduğunun altını çizdi.

    Sağlıklı İletişim ve Ailede Değerlerin Aktarımı

    Eğitim programında, çocuklarla sağlıklı ve güvenilir bir iletişim kurma yöntemleri, aile içindeki dini ve ahlaki değerlerin nasıl aktarılacağı, babanın çocuk gelişimindeki kritik rolü, modern zamanlarda aileleri etkileyen sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri gibi başlıklar işlendi.

    Programın sonunda, katılımcı din görevlilerine katılım belgeleri takdim edildi. Eğitim seminerine İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş ile birlikte Şube Müdürü Selman Alp Çilingir, Vaiz Cemal Yılmaz ve Din Hizmetleri Uzmanı Ramazan Gök de katkı sundu. Müftü Aktaş, din görevlilerinin aile eğitimine yönelik yeterli bilgi ve deneyimi edinmelerinin topluma rehberlik açısından ne denli önemli olduğunu belirterek programın değerlendirmesini yaptı.