Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kadınların küresel şiddetle mücadelesi “Zeytin Ağacının Altında” belgeseliyle gündeme geldi

    Karabük Üniversitesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Zeytin Ağacının Altında” belgeselini gösterdi. Bu etkinlikte Kadın Çalışmaları Merkezi Müdürü Dr. Yasemin Bozkurt Özyalçın ve belgesel yönetmeni Zümrüt Sönmez katıldı. Katılımcılar, kadınların küresel şiddete karşı mücadelesini ve adalet arayışını tartıştı.

    Karabük Üniversitesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele

    Karabük Üniversitesi’nde Feminist Mücadeleye Farkındalık Yaratan Etkinlik

    Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Zeytin Ağacının Altında” belgesel gösterimi ve paneli, kadınların karşılaştığı küresel şiddet konusuna dikkat çekerek önemli bir farkındalık oluşturdu.

    Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen etkinlik, “Küresel Şiddetin Karşısında Kadınlar: Barış ve Adalet” teması altında hayata geçirildi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne denk gelen bu program, kadınların şiddet karşısındaki durumunu mercek altına alarak toplumsal bilinci arttırmayı hedefliyordu. Tıp Fakültesi Ekrem Karakaya Konferans Salonu’ndaki etkinlik, öğrenciler ve akademisyenlerden yoğun ilgi gördü.

    Belgeselin Mesajı: Şiddete Karşı Bir Direniş

    Açılışta söz alan Karabük Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın, 25 Kasım’ın küresel önemine değinerek, artan şiddet olaylarının kadınların yaşamındaki yansımalarının görünür hale getirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

    Özyalçın, “Zeytin Ağacının Altında” belgeselinin, genç kadın Ayşenur Ezgi’nin trajik hikâyesini anlattığını ifade ederek, bu çalışmanın şiddetin normalleşmesine karşı durmayı ve adalet ile barış umudunu ön planda tutmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, programa katkıda bulunan tüm kurumlara ve belgeselin yönetmeni Zümrüt Sönmez’e teşekkürü de ihmal etmedi.

    Şiddetin Önlenmesine yönelik Acil Çağrı

    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nurten Danışman, belgeselin Filistin’deki insan hakları ihlallerine ışık tuttuğunu dile getirerek, bu yapımın “adaletsizliğe ve şiddete karşı yükselen bir vicdan çağrısı” niteliği taşıdığını ifade etti. Kadına yönelik şiddetin savaş ve kriz ortamlarında sıkça görülen bir olgu olduğunu belirten Danışman, şiddetin her türüne karşı mücadelenin önemini vurguladı.

    Etkinlik öncesinde konuşma yapan TRT World gazetecisi ve belgesel yönetmeni Zümrüt Sönmez ise, belgeselin siyasi bir içerik taşımadığını ve yalnızca Ayşenur Ezgi’nin insani hikâyesine odaklandığını belirtti. Filmin çekimlerinin Filistin, Amerika ve Türkiye’de gerçekleştiğini söyleyen Sönmez, Ayşenur’un ailesinin yaşadığı duygusal anların filme yansıdığının altını çizdi.

    Söyleşi esnasında, Sönmez, Filistin’deki çalışma sürecindeki güvenlik sorunları ve gazetecilik alanındaki zorlukları aktardı. “Evet, korkuyoruz ama tanıklık etmek hem görev hem de sorumluluk” ifadeleriyle, bölgedeki tehlikeli çekim sürecinin zorluklarına dikkat çekti.