Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddetle mücadele programında konuştu
Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Program, Ankara’daki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yer aldı.
Şiddet İle Mücadele İçin Çözüm Önerileri
Etkinlikte, kadınların maruz kaldığı şiddeti önleyici çeşitli projeler ve politikalar gündeme getirildi. Erdoğan, bu tür olayların önlenmesi için hükümetin alacağı tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, bu konudaki farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.
Sosyal Destek ve Eğitim Ön Planda
Cumhurbaşkanı, kadınlara yönelik şiddetle mücadele boyunca sosyal destek programlarının ve eğitim faaliyetlerinin artırılması gerektiğini ifade ederken, bu tür programların toplumun tüm kesimlerine ulaşmasını önemine dikkat çekti.
Etkili çözüm önerileri ile mücadelede kararlılığını sürdüren Erdoğan, toplumun her bireyine düşen görevler olduğunun altını çizdi.


