Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Zonguldak’ta Hamsi Sezonunun Sonuna Gelinirken, Farklı Balık Türlerine Talep Artıyor

    Zonguldak Balık Hali esnafı Batuhan Ertürk, hamsi sezonunun sona erdiğini ve fiyatların 125-150 TL arasında seyretmeye devam ettiğini ifade etti. Hamsi avının azalmasıyla birlikte uskumru, mezgit, istavrit ve barbun gibi balık çeşitlerinin satışında artış gözlemleniyor. Vatandaşların hamsiden bıktığını vurgulayan Ertürk, çeşit arayışının arttığını belirtti.

    Zonguldak Balık Hali esnafı Batuhan Ertürk, hamsi sezonunun sona erdiğini

    ## Hamsi Sezonunun Sonları ve Yeni Balık Çeşitleri

    Zonguldak Balık Hali’nde faaliyet gösteren esnaf Batuhan Ertürk, Karadeniz denizlerinde avlanan hamsi ve diğer balık türleri hakkında açıklamalarda bulundu. Hamsi sezonunun giderek sona yaklaştığını ifade eden Ertürk, hamsi fiyatlarının 125-150 TL arasında seyrettiğini belirtti.

    ## Hamsi Fiyatlarında Dalgalanma

    Ertürk, sezonun başlarında fiyatların 70 TL’ye kadar düştüğünü hatırlatarak, av sezonunun sona ermesiyle birlikte hamsi fiyatlarının 150 TL’ye kadar yükseldiğini aktardı. Tezgahlarda farklı balık çeşitlerinin yer almaya başladığını kaydeden Ertürk, hamsi avının azalmasıyla birlikte uskumru, mezgit, istavrit ve barbun gibi alternatif balıkların piyasaya girdiğini belirtti.

    “Artık hamsi azalıyor, çeşitlere yöneliyoruz. Hamsi fiyatları, 125-150 TL seviyelerinde seyrediyor. Balıkların uzak yerlerden gelmesi fiyatları artırıyor” diyen Ertürk, fiyatların artış nedenini de açıkladı.

    ## Tüketici Tercihleri Değişiyor

    Halkın da balık çeşitlerine yöneldiğini vurgulayan Ertürk, “Hamsi alıcıları, artık İstavrit, mezgit, uskumru gibi farklı türler istiyor. Hamsi ile ilgili talep devam etse de, vatandaşlar diğer balık çeşitlerini de yemek istiyor. Hamsiye olan ilgi azalıyor” şeklinde konuştu.

    Ertürk, hamsi fiyatlarındaki artışın balıkçılar üzerindeki etkilerine de dikkat çekti. Uzak mesafelerden gelen hamsinin balıkçılar için maliyet artışına yol açtığını, bu nedenle çeşitlerin daha fazla önem kazandığını söyledi. “Herkesin damak zevkine uygun balığı sunmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Zonguldak’taki balıkçılar, hamsi sezonunun kapanmasıyla birlikte uskumru, mezgit, istavrit ve barbun gibi alternatif türlerin artacağına dikkat çekiyor. Artık vatandaşların sofralarında çeşit arayışına girdiği görülüyor.