Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Muğla AFAD, Doğada Hayatta Kalma Eğitimi ile Katılımcılara Beceriler Kazandırdı

    Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, afet hazırlığı için Çubucak Tabiat Parkı’nda bir haftalık kampçılık eğitimi düzenledi. Katılımcılara doğada hayatta kalma ve yön bulma becerileri öğretildi. Gece ve gündüz pratikleriyle teorik bilgiler pekiştirildi. Bu eğitimler, afet anında görevli personel ve gönüllülerin etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

    Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, afet hazırlığı için

    AFAD Muğla’dan Kapsamlı Doğa Eğitimi

    Muğla İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, afet ve doğal olaylara hazırlık amacıyla bir hafta süren kapsamlı bir kampçılık eğitimi organize etti. Marmaris’te bulunan Çubucak Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen bu eğitim, katılımcılara hem teori hem de pratik uygulamalarla doğada hayatta kalma ve yön bulma yeteneklerini kazandırdı.

    Eğitimin Detayları ve Kazanımlar

    Program kapsamında verilen eğitimde; iz sürme, rota belirleme, harita okuma, pusula kullanımı ve GPS ile hedef belirleme gibi önemli teknik bilgiler katılımcılara aktarıldı. Katılımcılar, ayrıca gündüz ve gece yapılan saha faaliyetleri sayesinde öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu. AFAD yetkilileri, bu tür eğitici programların afet anında görev alacak personel ve gönüllülerin koordine olma yeteneğini artırdığına dikkat çekerek, doğada güvenli hareket edebilme konusunda bu eğitimlerin hayati önem taşıdığını ifade etti.