Elazığ’da Uyuşturucu Operasyonlarında 19 Tutuklama
Elazığ’da son 30 gün içerisinde gerçekleştirilen uyuşturucuya karşı operasyonlarda, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, 19 kişi tutuklandı.
Operasyonun Detayları
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında pek çok operasyon düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda şehir genelinde yapılan eş zamanlı baskınlarda, 80 parça halinde 3 kilo 85 gram sentetik kannabinoid, 170 gram metamfetamin fakat 13 parçada, 141,51 gram esrar 11 parçada, 1 ruhsatsız pompalı tüfek ve 25 adet kartuş ile birlikte 3 hassas terazi ve 1,291 adet sentetik ecza yakalandı.
Tutuklamalar ve Yasal İşlemler
Yapılan operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheli, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçlamasıyla tutuklanırken, 6 kişi için adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, 88 kişi hakkında “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçundan yasal işlem gerçekleştirildi.
Elazığ’daki bu operasyonlar, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının etkinliğini göstermektedir. Yetkililer, bu tür baskınların sürdürüleceğini ve toplumda uyuşturucu kullanımının önlenmesi için her türlü önlemin alınacağını vurguladılar.


