Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, AK Parti’nin 23 Yıllık Devlet Politikasının Temel Taşıdır

    AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, kadına yönelik şiddetin evrensel bir sorun olduğunu ve bu mücadelede zihniyet değişiminin şart olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, Türkiye’nin bu konuda önemli adımlar attığını, 6284 sayılı kanunla koruyucu mekanizmaların güçlendirildiğini belirtti. 25 Kasım’ın mücadele gününü simgelediğini söyleyen Çavuşoğlu, kadının güçlenmesini teşvik eden politikaların önemine de dikkat çekti.

    AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, kadına yönelik

    Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin Evrensel Önemi Vurgulandı

    AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, kadına yönelik şiddetin dünya genelinde önemli bir sorun olduğunu belirterek, bu konuda yürütülen savaşın zihniyet mücadelesi olduğunu ileri sürdü. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, AK Parti Bursa İl Başkanlığı, kadın üyeleri ve halkla bir araya geldi.

    Çavuşoğlu, kadına karşı şiddetin kesinlikle kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu dile getirdi. Açıklamalarında, “25 Kasım, kadınların karşılaştığı şiddete karşı kararlılığımızı ve dayanışmamızı ifade eden önemli bir gündür. Ancak bu mücadele sadece bu bir günle sınırlı değil; kadının onurunu, aile değerlerini ve toplumumuzu koruma çabasıdır.” ifadesine yer verdi.

    Şiddete Sıfır Tolerans

    Çavuşoğlu, Türkiye’de kadınlara yönelik şiddetle mücadelenin son 23 yılda devlet politikası haline geldiğini belirtti. 2002 yılında hazırlanan seçim beyannamesinde bu konunun dikkate alındığını belirten Çavuşoğlu, hukuki altyapının güçlendirildiğini, cezai yaptırımların artırıldığını ve koruyucu mekanizmaların yaygınlaştırıldığını ifade etti. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un, bu mücadeledeki en önemli adımlardan biri olduğunun altını çizdi.

    Ayrıca, 25 Kasım 2023’te yürürlüğe giren “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin, kadınlar için devletten gelen önemli bir güvence niteliğinde olduğunu vurguladı.

    Kadınların Güçlendirilmesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor

    On İkinci Kalkınma Planı’nın kadınların güçlenmesine ve şiddetle mücadeleye yönelik önemli hedefler belirlediğini söyleyen Çavuşoğlu, bu planın kadınların toplum içindeki rolünü güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Kadın konukevleri ve ALO 183 hattı gibi hizmetlerin önemli yapı taşları olduğunu belirtti.

    Çavuşoğlu, kadın istihdamını artırma, girişimcilik fırsatlarını geliştirme ve kadınların toplumsal yaşamda daha görünür olmasını sağlama hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini açıkladı. Kadınların iş gücüne katılım oranının %36.6 seviyesine çıktığını belirtirken, karar alma süreçlerinde ve iş hayatında daha görünür hale geldiğinin altını çizdi.

    Son olarak, tüm bu mücadelelerin yanı sıra özellikle uluslararası alandaki kadın ve çocuk hakları ihlallerine karşı seslerini yükseltmek için toplumu harekete geçmeye davet etti. Kadınlar için adaletin sağlanmasının sadece bir gün ile sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, bu konunun bir zihniyet mücadelesi olduğunu vurguladı.

    Çavuşoğlu, gelecekte bu konudaki çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini belirtirken, toplumsal bilincin artırılması için erkeklerin de aktif rol almalarını istedi.