AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı’ndan Önemli Açıklama
AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantı, AK Parti İl Başkanlığı’nın toplantı salonunda gerçekleştirildi ve AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bitik, partinin üyeleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Kadınların Güçlendirilmesi Ön Planda
Basın açıklamasında kadınların güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sabancı, “Koruma mekanizmalarını güçlendirmekle birlikte, kadınların ekonomik, sosyal ve toplumsal alanlarda daha güçlü ve görünür olmasını sağlamak için politikalar geliştirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş gücüne katılan kadın oranı şu an yüzde 36,6’ya yükseldi, üst ve orta düzey yönetici pozisyonundaki kadın oranı da yüzde 20’yi geçti. Parlamentoda kadın milletvekili oranı yüzde 20’ler seviyesine, kadın girişimcilerin oranı ise yüzde 18’e ulaştı. Bu rakamlar, kadınların sadece özel yaşamlarında değil, toplumsal karar alma mekanizmalarında ve iş dünyasında daha belirgin bir biçimde yer aldıklarını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Şiddete Karşı Ortak Mücadele Çağrısı
Uluslararası şiddet olaylarına dikkat çekerek erkeklere de çağrıda bulunan Sabancı, “Gazze, Doğu Türkistan ve Ukrayna gibi bölgelerde kadın ve çocuklara yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmeye davet ediyoruz. Bu mücadele bir zihniyet değişimi gerektiriyor. Kadın ve erkeğin her alanda birbirini tamamladığı bilinciyle erkeklere sesleniyoruz; evlerinizde, iş yerlerinizde, sokaklarda ve sosyal medyada kadınlara yönelik sözlü, psikolojik, ekonomik, dijital ve fiziksel şiddete karşı sesinizi yükseltin. Bu mücadelede erkeklerin rolü çok önemlidir.” dedi.
Sabancı, AK Parti Kadın Kolları olarak inançları ve medeniyetlerinin kabul etmediği kadına yönelik şiddeti net bir şekilde reddettiklerini dile getirdi.


