Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de Sağlık Sorunları ile Mücadele Eden 75 Yaşındaki Hasan Gürbüz’ün Zorlu Yaşamı

    Eskişehir’de 75 yaşındaki Hasan Gürbüz, sağlık problemleri ve yalnızlık içinde bodrumda yaşam mücadelesi veriyor. Yardımseverlerden aldığı destekle ısınan Gürbüz, devletten aldığı yaşlı aylığına şükrediyor ancak sağlık sorunları ve geçmişteki zorlu yaşamı hakkında endişelerini dile getiriyor.

    Eskişehir'de 75 yaşındaki Hasan Gürbüz, sağlık problemleri ve yalnızlık içinde

    Eskişehir’de 75 Yaşındaki Hasan Gürbüz’ün Zorlu Hayatı

    Eskişehir’de ailesinden uzak bir yaşam süren 75 yaşındaki Hasan Gürbüz, 15 yıl boyunca bir bodrum katında hayata tutunmaya çabalıyor. Yaşadığı zorlukları dile getiren Gürbüz, bu kış mevsiminin kendisi için daha da zorlayıcı olduğunu vurguladı. Gençliğinde inşaat ve demircilik gibi zorlu işler yapan Gürbüz, o dönemde yaşadığı sigorta sorunlarına da işaret etti. “İnşaat işlerinde çalışıyordum ama çoğu yerde sigortam düzgün yatırılmadı. Bir ay çalıştıysam, sadece birkaç günümü ödemişler,” şeklinde konuştu. Mahkemeye verdikleri durumların sonuçsuz kaldığını belirten Gürbüz, “Yaklaşık 1200 gün çalıştığım belirlendi ama bu benim gerçek çalışma süremden çok az.” dedi.

    Soğuk Gecelerde Hayata Tuttuğu Şükürler

    Yaşadığı yerin geceleri çok soğuk olduğunu ifade eden Hasan Gürbüz, “Buraya ilk geldiğimde dışarının havası ile iç mekanın havası çok farklıydı. Burada durduğumda ellerim hızla üşüyor. Şu anda bile ellerim buz gibi. Bir yere gitmedim, burada kaldım. Ama şükürler olsun, aç değilim ve sokakta da yaşamıyorum,” dedi. Yardımseverlerin sağladığı soba yardımıyla ısındığını belirten Gürbüz, “Allah’ıma şükrediyorum, hayatımda bu kadar zor durumda kalsam bile yine de minnettarım,” diye ekledi.

    Yaşlılık Maaşı ve Devletin Destekleri

    Artık çalışamayacak kadar zayıfladığını dile getiren Gürbüz, “Devletimiz elinden geleni yapıyor. Sadece kendi başıma değil, 85 milyon insan var. Kimimize biraz yardım ediyor, kimimize başka bir şekilde. Her ne olursa olsun, Allah bereket versin, 3 yıldır 5 bin lira yaşlılık maaşı alıyorum. 72’ye kadar devlet desteği almadım çünkü o dönemde çalışıyordum,” ifadelerini kullandı.

    Sağlık Sorunlarıyla Mücadele

    Hasan Gürbüz, çeşitli sağlık problemleriyle de boğuştuğunu belirtti. “Yüksek tansiyon hastalığım var ve bu yüzden merdivenleri inip çıkmak benim için zor hâle geliyor. Ensemde bir şişlik var; bazıları buna yağ bezesi diyor ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum,” diyerek sağlık sorunlarını dile getirdi.

    Yaşadığı zorluklara rağmen umutlu kalan Gürbüz, hayat mücadelesine devam ediyor.