Kepez’in Geleceği Ortak Çiziliyor
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, katılımcı bir belediyecilik anlayışı benimseyerek, “Kepez’i ortak akılla yönetmek istiyoruz. Antalya’nın geleceği Kepez’de” açıklamasında bulundu.
Meslektaşlarla Buluşma
Kocagöz, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Meslektaş Buluşmaları’ etkinliğinde, Kepez’in dönüşüm sürecine dair bilgi verdi. Kepez’in, Antalya’nın en güzel şehirlerinden biri olarak daha fazla değer kazanmasını hedeflediklerini vurguladı. “Kepez’i, hak ettiği seviyeye taşımak adına sizlerle aynı masada buluşmak bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.
Hizmetlerde Önemli Gelişmeler
Yerel seçimlerden bu yana bir dizi önemli hizmet sunduklarını ifade eden Kocagöz, “Eğitimden spora, sağlığa kadar birçok alanda Kepezli vatandaşların yaşam standartlarını artırmak için çaba sarf ettik. Gerçekleştirdiğimiz her çalışma, yalnızca icraat değil, aynı zamanda ortak aklın ve dayanışmanın bir sonucudur. Bu toplantı, sadece geçmişte yapılanları paylaşmak değil, geleceği de birlikte şekillendirmek için düzenlenmiştir” dedi. Kamuoyunun görüş ve önerilerini almak istediklerini belirten Kocagöz, katılımcı belediyeciliğin önemi üzerinde durdu.
Finansal Durumun Altı Çiziliyor
Kocagöz, Kepez’in, Türkiye’nin dört bir yanından insanları barındıran ve 700 bin nüfusla Antalya’nın en büyük ilçesi olduğunu ifade etti. Göreve geldiğinde belediyenin 1 milyar 226 milyon TL borcunun bulunduğunu aktaran Kocagöz, “Halk arasında kasamız dolu algısı vardı; ancak gerçekler oldukça farklıydı. 2 milyar 700 milyon TL bütçenin yarısı borçtu ve hesaplarımız hacizliydi” dedi. Verimlilik çalışmalarıyla birlikte 736 milyon TL borç ödendiklerini ve şu anda 490 milyon TL kalan borçlarının bulunduğunu söyledi.
Proje Hedefleri
Seçim beyanlarında 105 projeyi hayata geçireceklerini duyuran Kocagöz, “Bu projeler sadece birer sayı değil, aynı zamanda Kepez’in geleceği için bir vizyon belirtiyordu. Bugüne kadar 51 projeyi tamamladık; bunların 42’si bitti, geriye kalanları da çok kısa süre içerisinde sunacağız. Kepez artık Antalya’nın arka bahçesi olmaktan çıkıp, vitrini haline gelecek” dedi.
Kocagöz, Kepez’deki sosyal yardım hizmetlerine de değinerek, bu bütçenin 7 milyon TL’den 80 milyon TL’ye çıkarıldığını, böylelikle 10 katından fazla bir artış sağlandığını örnekleriyle açıkladı.
Birlikte Güçlü Bir Gelecek İnşa Ediyoruz
Yapılaşma sürecinin inşaat mühendisleriyle koordineli bir şekilde sürdüğünü belirten Kocagöz, “Kepez’in gelişimi için en doğru ve dayanıklı planları birlikte oluşturmalıyız. Katkılarınız ve önerileriniz bizim için büyük değer taşıyor” diyerek toplantıyı sonlandırdı.
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ, KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI ESAS ALDIKLARINI BELİRTEREK, “ KEPEZ’İ ORTAK AKILLA YÖNETMEK İSTİYORUZ. ÇÜNKÜ ANTALYA’NIN GELECEĞİ KEPEZ” DEDİ.
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ, KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI ESAS ALDIKLARINI BELİRTEREK, “ KEPEZ’İ ORTAK AKILLA YÖNETMEK İSTİYORUZ. ÇÜNKÜ ANTALYA’NIN GELECEĞİ KEPEZ” DEDİ.




