Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Durmuş Özdemir: “Hedefimiz 2024’te Türkiye’de ilk 30 teknokent arasında yer almak”

Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Durmuş Özdemir, teknokentin Türkiye’de 51. sırada olduğunu, hedeflerinin gelecek yıl ilk 30’a girmek olduğunu açıkladı. Ziyarete katılan AK Parti milletvekilleri ve yetkililer, büyüyen firma sayısının artışını ve ihracat hedeflerini değerlendirdi.

Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Durmuş Özdemir, teknokentin

Kütahya Tasarım Teknokent’te Büyüme Hedefleri Yükseliyor

Kütahya Tasarım Teknokent’in Genel Müdürü Doç. Dr. Durmuş Özdemir, teknokentin son zamanlarda kaydettiği büyük gelişmeleri vurguladı. Özdemir, “Şu anda Türkiye çapında teknokentler arasında 51. sıradayız ve amacımız gelecek yıl ilk 30’a girmek” açıklamasında bulundu.

Önemli Ziyaretler Gerçekleştirildi

Kütahya’da AK Parti’nin milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Afşar ile Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Kütahya Tasarım Teknokent’te bulunan firmaları ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Özdemir, “Son bir yıl içerisinde firma sayımız 37’den 102’ye çıkarak önemli bir artış sağladı. 2024 yılının ilk yarısında teknokentte yer alan firmaların ihracatları ise 4 milyon doları geçti” ifadelerini kullandı.

Bor Madeni ve Katma Değerli Ürün Geliştirme Hedefleri

Özdemir, bor madeni üzerine odaklanarak, katma değerli ürünler geliştirecek firmaları bir araya getirmeyi planladıklarını belirtti. “Borun ham madde şeklinde değil, nitelikli ürün olarak ihracatını yapmak için kümelenme çalışmalarına imza atacağız” diye konuştu.

Teknosip Portalı ile Destek ve Eğitim Fırsatları

Teknokent bünyesinde, sanayicilerin kalkınma ajansları ve bakanlık desteklerine daha kolay erişim sağlayacak olan “Teknosip Portalı” projesinden bahseden Özdemir, ayrıca girişimcilik, patent ve KVKK eğitimleri verdiklerini de aktardı. “Şu anda 102 AR-GE firması ile birlikte yaklaşık 600 kişiye doğrudan muafiyet olanağı sağlıyoruz. Bu firmalardan 50’si Kütahya merkezli. Dolaylı olarak ise 50’ye yakın kişiye istihdam oluşturuyoruz” dedi.