Alibey Barajı’nda Tehdit: Pirinççi Deresi’nde Toplu Balık Ölümleri!
İstanbul’un içme suyu kaynaklarının önemli bir parçası olan Alibey Barajı, Pirinççi Deresi’nde meydana gelen toplu balık ölümleri ile sarsıldı. Mahalle muhtarı, bu durumun Alibey Barajı’nın güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini talep etti.
Pirinççi Deresi’nde Balık Ölümü Alarmı
Eyüpsultan ilçesine bağlı Pirinççi Mahallesi’nden başlayarak Alibey Barajı’na ulaşan Pirinççi Deresi, yine balık ölümleri ile gündeme geldi. Derede çok sayıda ölü balığın kıyıya vurmasının ardından, bu bölgeden yayılan kötü koku da halkı rahatsız ediyor.
Muhtar Yazıcı’dan Acil Önlem Çağrısı
Mahalle muhtarı Ali Yazıcı, bölge halkının uzun zamandır hissettiği endişelerini dile getirirken, “Burada insanlar piknik yapıyor, eğleniyor, hatta yüzme etkinlikleri düzenliyorduk. Ancak son 15 yıldır yağmurlarla birlikte gelen kirli su ve ağır kokular dereyi kirletiyor. Şu anda deremizde yoğun bir kötü koku var. Bu su, Alibey Barajı’na akıyor ve İstanbul’un bir kısmına su sağlıyor. Özellikle yağmurlardan sonra bu kötü kokular daha da artıyor. Dere yeniden kirletiliyor” şeklinde konuştu.
Köy halkı adına yetkililere seslenen Yazıcı, İstanbul’un su güvenliği için derhal önlem alınması gerektiğini vurguladı. Bu duruma karşı atılacak adımlar, hem bölge sakinlerinin sağlığı hem de İstanbul’un içme suyu güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor.
PİRİNÇÇİ MAHALLESİ MUHTARI ALİ YAZICI
PİRİNÇÇİ MAHALLESİ MUHTARI ALİ YAZICI
CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ





