Malatya’da Pembe Kod Tatbikatı Gerçekleştirildi
Malatya’nın Battalgazi Devlet Hastanesi’nde, bebeklerin ve çocukların kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi amacıyla “Pembe Kod Tatbikatı” düzenlendi.
Senaryo Gerçekleştirildi
Tatbikat kapsamında, doğumhane bölümünde bir kadın yeni doğmuş bir bebeği kaçırmaya çalıştı. Bebeğin yatağında olmadığını fark eden hastane personeli, durumu anında hastane güvenlik birimine bildirdi.
Olay yerine intikal eden güvenlik ekipleri, kısa süre içinde şüpheliyi yakalayarak bebeğe ulaştı. Bebeğin annesine sağ salim teslim edilmesinin ardından, kaçırma girişiminde bulunan şahıs güvenlik güçlerine teslim edildi.
Gelecekteki Tatbikatlar
Hastane yönetimi, benzer olaylarla başa çıkabilmek için bu tür tatbikatların düzenli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Etkin müdahale için hazırlığın önemine dikkat çekildi.


