Alaca’daki Cinayet Dosyası Yeniden Aydınlatıldı
Çorum’un Alaca ilçesinde 2014 yılında yaşanan bir cinayet, alınan yeni bilgilerle çözüme kavuştu. Evinin içinde cinsel saldırıya uğrayarak 18 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybeden yaşlı kadının katilinin, başka bir suçtan hükümlü olarak cezaevinde bulunduğu belirlendi.
Olayın Geçmişi
Cinayet olayı, 6 Ocak 2014 tarihinde Alaca’daki Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, 71 yaşındaki A.Ş. isimli yaşlı kadın, sabah saatlerinde evine gelen bakıcısı tarafından kanlar içinde bulundu. Yapılan otopsi sonucunda, A.Ş.’nin ciddi şekilde saldırıya uğradığı ve toplamda 18 bıçak darbesi alarak öldüğü tespit edildi. O günlerde yapılan tüm çabalara rağmen, cinayetle ilgili bir şüpheli belirlenemedi. Ancak, geçen 11 yılın ardından, Alaca Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden incelemeye aldı.
Polisin Çalışmaları ve Sonuç
Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay üzerinde 14 ay süren yoğun bir inceleme yaptı. Gerçekleştirilen teknik ve fiziki takipler ile deliller yeniden gözden geçirildi. Sonunda, cinayetin şüphelisi olarak M.E.Y. (34) ismi öne çıktı. Yapılan araştırmalarda, şüphelinin başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi.
M.E.Y., “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “konut dokunulmazlığının ihlali” suçlamalarıyla adli mercilere sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme, uzun süredir çözümsüz kalan cinayet dosyasının aydınlatılması adına önemli bir adım oldu.


