Balıkesir Sındırgı’da Deprem Sonrası Kurtarma Uygulamaları
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki deprem, ciddi hasara neden oldu. Ancak, yıkılan bir binadan yapılan arama kurtarma çalışmalarında 6 kişi sağ olarak kurtarıldı.
Hızlı Müdahale ile Başarı Sağlandı
Depremin ardından, hemen bölgeye intikal eden AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri, enkaza ulaşmak için ilk andan itibaren çalışmalara başladı. Yıkılan binanın içindeki kişilerin hayatta olabileceği ihtimali üzerine, arama kurtarma ekipleri yoğun bir çaba sarf etti ve sonuç olarak 6 kişinin sağ olarak çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.
Enkaz Altında Kalanlar İçin Araştırma Devam Ediyor
Ekipler, henüz enkaz altında birinin daha olabileceği ihtimaline karşı tedbirli davranarak sesi dinleyip, arama çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Enkaz alanında, belirli periyotlarla konuşlanan arama ekipleri, her sesi dikkatle dinleyerek olası kurtarma mücadelesini sürdürüyor. Etrafta bulunanların hatalarını engellemek adına ekipler, her türlü olasılığı değerlendirme altına alıyor.
Bu gelişmeler, Sındırgı ilçesi için ümit verici bir tablo çizerken, yetkililerin kararlı çalışmaları dikkat çekiyor.