Ana SayfaGüncelKocaeli'de Toplu Taşıma Denetimlerinde 434 Bin TL Ceza Uygulandı

Kocaeli’de Toplu Taşıma Denetimlerinde 434 Bin TL Ceza Uygulandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Toplu Taşıma Denetimlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, düzenli olarak gerçekleştirdiği haftalık toplantısında, toplu taşıma hizmetleri üzerindeki denetimlerin sonuçlarını ele aldı. Yapılan inceleme neticesinde, kural ihlali gerçekleştiren özel halk otobüsü şoförlerine toplamda 434 bin 91 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Toplu Taşıma İhlalleri ve Cezalar

Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bu önemli toplantıda, kent genelinde toplu taşıma hizmetleri çerçevesinde tespit edilen 147 kural ihlali masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra, 167 gündem maddesi üzerinde de görüşmeler yapıldı. Yolculara kötü davranış sergileyen bazı otobüs şoförlerine ise seferden men (bağlama) cezası verilmesi yönünde karar alındı. Daha önce yolcularıyla tartışarak sorun yaratan bir şoförün aracının bağlanma süresi 15 gün daha uzatılırken, Gebze ve Başiskele ilçelerinde yolcuya fiziki müdahalede bulunan iki şoförün araçları için 3 gün süreyle bağlanma kararı verildi.

Toplantıda ortaya çıkan 147 ihlal arasında en sık karşılaşılanlar arasında “güzergahın dışına çıkma, aşırı yolcu taşıma, araçta gerekli reklam izin ve belgelerinin eksikliği, araç kaportasının yıpranmış olması ve durak yazısının bulunmaması” gibi maddeler yer aldı.

Kiralama Süreleri Uzatıldı

Toplantının ardından, Kartepe ve Körfez ilçelerinde kiralama süreleri dolmuş olan taksi durak yerlerinin 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin bir karar da alındı. Bu gelişmelerin, toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini artırması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Şehit Polis Emre Albayrak İçin İstanbul’da Tören Düzenleniyor

İstanbul Çekmeköy’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ağır yaralanan polis memuru Emre Albayrak, hastanede şehit oldu. Cenaze töreni İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor. Albayrak, yarın memleketi Samsun’da defnedilecek.

Bülent Arınç, Manisa Hastanesinde Yoğun Bakımda Tedavi Gören Gülşah Durbay’ı Ziyaret Etti

Bülent Arınç, Manisa Şehir Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ı ziyaret etti. Arınç, sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve ailenin moralini yüksek tutması için dualar etti. Durbay, çocukluğuna dair anekdot paylaşarak Kur'an okuyarak ruhunu güçlendirmeye çalıştığını belirtti.

Emine Erdoğan, 2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması’nın Önemi Üzerine Açıklama Yaptı

Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sıfır Atık Vakfı'nın düzenlediği "2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması" için sosyal medyada mesaj paylaştı. Gençlerin çevre bilincini artıran bu etkinliğe destek vererek, katılımcılara başarılar diledi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Santa Maria Katolik Kilisesi Episkoposu Antuan Ilgıt’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Santa Maria Katolik Kilisesi Episkoposu Antuan Ilgıt’ı makamında ağırladı. Ziyarette karşılıklı görüşmeler yapılırken, toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Niğde’de Kaçak Alkollü İçki Operasyonunda 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

Niğde'de KOM Şube Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Ele geçirilen 14 şişe sahte içki ve 5.5 litre etil alkol ile ilgili soruşturma devam ediyor.