İran Konsolosu İşbirliğini Güçlendirmeyi Amaçlıyor
Erzurum Başkonsolosu Alibeman Eghbali Zarch, Türkiye ile İran arasındaki işbirliğini daha da ileriye taşımak istediğini ifade etti.
Yeni göreve başladıktan sonra, basın mensupları Kadir Sabuncuoğlu ve Öztürk Akkök ile bir araya gelen Başkonsolos, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihsel önemine dikkat çekti. Zarch, “Görev sürem boyunca, işbirliğini artırmak adına tüm çabalarımı göstereceğim” şeklinde konuştu.
Deneyimli Diplomattan Önemli Mesajlar
Alibeman Eghbali Zarch, Erzurum’a atanmadan önce Dışişleri Bakanlığı’nda Avrasya Çalışmaları Grubu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda uzmanlık kazanmıştı. Ayrıca, Arnavutluk’taki İran Büyükelçiliği, Kazan’daki İran Konsolosluğu ve Romanya’daki İran Büyükelçiliği’ndeki müsteşarlık görevleri ile diplomatlık kariyerinde çeşitli deneyimler elde etti.
Zarch’ın bu deneyimleri, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayabilir.


