Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de Sokakta Çalıştırılan Çocuklar İçin 4.500’den Fazla Çalışma Gerçekleştirildi, 176 Çocuk Eğitime Dönüş Yaptı

    Eskişehir Valiliği, sokakta çalışan ve dilendirilen çocukların haklarını korumak için yoğun çalışmalar yürüttü. Son iki yılda 4,543 faaliyet gerçekleştirilirken, toplamda 295 çocuğa ulaşıldı; bunlardan 176’sı eğitim sistemine dahil edildi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Eskişehir’de Çocuk Hakları İçin Önemli Adımlar Atıldı

    Eskişehir Valiliği, dış koşulların olumsuz etkilerine maruz kalan ve sokaklarda dilendirilen çocukların haklarını korumak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda, iki yıl içinde gerçekleştirilen toplam 4 bin 543 etkinlik sonucu, 295 çocuğa ulaşılmayı başardı. Bunlardan 176’sının, değişen şartlar sonucu eğitim hayatına geri kazandırılması sağlandı.

    Koordineli Çalışmalara Devam

    Valilik, sokakta çalışan ve çeşitli saldırılara maruz kalan çocukların haklarının korunması ve eğitime entegrasyonu için, ilgili kurumlarla sıkı bir işbirliği halinde çalışmalarını sürdürüyor. 1 Kasım 2023 ile 19 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılan etkinlikler çerçevesinde, 94’ü kız, 201’i erkek olmak üzere toplam 295 çocuğun durumu incelendi.

    Söz konusu projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan toplamda 22 kursa 99 çocuk katılım gösterdi. Ayrıca, Eskişehir Valiliği öncülüğünde 141 çocuğa sağlık taraması yapıldı. 140 çocuğun aşıları kontrol edilerek tamamlanırken, 46 aile ekonomik destekle güçlendirildi. Proje çerçevesinde 30 çocuğa da koruyucu tedbirler uygulandı ve bu önemli çalışmalarda 176 çocuk eğitim hayatına yeniden kazandırıldı.