**Kilis’te Suriyeli Sığınmacıların Gönüllü Dönüşleri Konut Pazarını Etkiliyor**
Kilis’te, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü, kentte konut ve kira bedellerini oldukça etkilemiş durumda. Emlakçılar, Türkiye’deki en uygun kira ve konut fiyatlarının şu an Kilis’te yer aldığını ifade ediyorlar.
“Suriyelilerin Gönüllü Dönüşleri ile Kiralar Düşüyor”
Kilis’te emlak sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Özdemir, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşlerinin kiralarda gözle görülür bir düşüşe yol açtığını belirtti. Özdemir, “Kilis, daire fiyatlarında Türkiye’deki en uygun seçeneklere sahip şehir konumunda” diye konuştu.
Kilis’te Suriyelilerin yoğun yaşadığı bölgelerde ise fiyatların daha fazla düştüğüne dikkat çeken emlakçı Abdurrahman Özbay, “Beşyüzevler, Karataş ve Ahmet Rasim semtleri bu gelişmeden en fazla etkilenen yerler oldu” açıklamasında bulundu.
“Ciddi Bir Fiyat Düşüşü Yaşandı”
Mehmet Kavuşturan isimli emlakçı, sığınmacıların dönüşlerinin artmaya başladığını ve bu süreçte fiyatların daha da düşeceği öngörüsünde bulundu. Kavuşturan, “Suriyeli sığınmacıların geri dönüşlerinin sayısında bir artış var, özellikle okulların kapandığı dönemde bu artışın devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bir dönem kiralar yükselmiş olsa da son zamanlarda ciddi bir düşüş söz konusu. Kilis, en uygun fiyatlarla Türkiye’nin cazibe merkezi olmaya doğru ilerliyor” diye belirtti.
“Kira Fiyatları Dikkat Çekiyor”
Kavuşturan, Kilis’teki güncel kira ve satış fiyatları hakkında da bilgi verdi. “Stüdyo daire kiraları 5 bin TL’den başlayıp, 7-8 bin TL seviyesine kadar çıkabiliyor. Şehir merkezinde bir kombili 3+1 dairenin fiyat aralığı ise 1 milyon 100 bin ile 1 milyon 300 bin TL arasında” ifadelerini kullandı. Ek olarak, yeni beşevler bölgesinde 3+1 dairelerin fiyatları 2.5 milyon ila 4 milyon TL arasında olduğunu söyledi. Kavuşturan, “Geçtiğimiz günlerde 45 yıllık, 2 odalı eski bir daireyi 320 bin TL’ye sattık. Sobalı, avlulu bir evin fiyatı 500-600 bin TL aralığında, kombili modern daireler ise 800 bin ile 1.5 milyon TL arasında alıcı bulabiliyor” şeklinde ekledi.
KİLİS’TE SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİ KİRA VE EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ
KİLİS’TE SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİ KİRA VE EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ
KİLİS’TE SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİ KİRA VE EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ
KİLİS’TE SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİ KİRA VE EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ
KİLİS’TE SURİYELİLERİN DÖNÜŞLERİ KİRA VE EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ







