HAK-İŞ Genel Başkanı’ndan Önemli Açıklamalar
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, çeşitli sosyal konular üzerinde yeniden değerlendirilmesi gereken önemli noktaları gündeme getirdi. Arslan, “Asgari ücret yasamız, sendikal örgütlenme önündeki engeller, emeklilik sistemi, kayıt dışı istihdam ve vergi düzenlemeleri gibi meselelerde tekrar bir araya gelerek çalışmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.
50. Yıl Kutlaması ve Anma Töreni
HAK-İŞ, kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla ‘HAK-İŞ 50. Yıl Türkiye Buluşması’ etkinliği gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katıldığı etkinlikte, açılışta Kur’an-ı Kerim okundu ve HAK-İŞ’in 50 yıl boyunca sergilediği etkinlikleri anlatan bir video gösterildi. Programda, konfederasyonun geçmişten günümüze yaptığı çalışmalara ve iş hayatındaki mevcut durumlara dikkat çekildi.
Pek Çok Sorunun Üzerine Gidilmesi Gerekiyor
Mahmut Arslan, programda, geçen hafta Gürcistan’da meydana gelen askeri kargo uçağı kazasında şehit düşen askerlerimizi anarak konuşmasına başladı. HAK-İŞ’in kuruluş hikayesinin milletin hayali ve duasıyla şekillendiğini vurguladı.
Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çalışma hayatına dair gerçekleştirilen reformların önemini dile getirerek, “Bu reformların arka planında hangi zorlukların aşıldığını biliyoruz. Ancak uluslararası gelişmeler ve ülkemizdeki dönüşüm, bu reformların gözden geçirilmesini zorunlu kılıyor” şeklinde yorum yaptı.
8 Milyon Üye Hedefi ve Filistin’e Destek
Başkan Arslan, HAK-İŞ’in 8 milyon üye hedefi doğrultusunda çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ayrıca, yeni, demokratik bir anayasa için mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Filistin’in haklarını savunmanın HAK-İŞ için önemli bir görev olduğunu vurgulayan Arslan, yapılan yardımlara dikkat çekerek, bu konuda daha aktif rol alacaklarını kaydetti. “Terörsüz bir Türkiye” hedefinin gerçekleşmesi için desteklerini sürdüreceklerini belirtti.
HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN, “BAŞTA ASGARİ ÜCRET MEVZUATIMIZ OLMAK ÜZERE SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER, EMEKLİLİK SİSTEMİMİZ, KAYIT DIŞI İSTİHDAM, VERGİ DÜZENLEMESİ GİBİ BİR KISIM KONULARDA YENİDEN MASADA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR” DEDİ.
ALANYA EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN ALTSO, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİ DE UNUTMUYOR
ALANYA EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN ALTSO, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİ DE UNUTMUYOR
ALANYA EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN ALTSO, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİ DE UNUTMUYOR






