Ali Hızar ve Serap Güler’den Ticaret ve İş Birliği İçin Önemli Görüşme
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nin (AKİB) Kurucu Başkanı Ali Hızar, Berlin’de Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan Staatsminister (Devlet Bakanı) Serap Güler ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının ana gündem maddeleri arasında Kayseri’nin 3.8 milyar dolarlık ihracat potansiyeli, 1,800 büyük ölçekli fabrikası ve Almanya ile yapılabilecek ticaret ve teknoloji yatırımları yer aldı. Güler, AKİB tarafından sunulan projelerin büyük bir vizyon taşıdığını belirterek, “Bu projeler hem Almanya hem de Türkiye diasporası açısından büyük bir öneme sahip. Bu girişimleri desteklemekten mutluluk duyarım.” şeklinde konuştu.
Hızar ise Kayseri’nin ekonomik potansiyelini vurgulayarak, “Kayseri’nin üretim kapasitesini artırmak ve diasporamızın katkısını Almanya’daki iş birliklerimizle pekiştirmek istiyoruz. Bu görüşme, iki ülke arasında yeni ticari ilişkilerin kurulmasına vesile olacaktır.” dedi.
Görüşmenin Diğer Başlıkları
Almanya’daki kalifiye iş gücü ihtiyacı, Türk kökenli işletmelerin ekonomideki rolü, mesleki eğitim ve vize-oturum süreçlerinin hızlandırılması gibi konular da ele alındı. Serap Güler, Ali Hızar’ın Kayseri’de düzenlenecek etkinlik davetini büyük bir memnuniyetle kabul etti.
Bu önemli buluşma, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.


