2025-2026 Sezonu Floor Curling Türkiye Şampiyonası Samsun’da Başladı
Türkiye’nin en prestijli spor etkinliklerinden biri olan Floor Curling Türkiye Şampiyonası, 17-23 Kasım 2025 tarihleri arasında Samsun’da düzenleniyor. Şampiyonanın açılış seremonisi bugün gerçekleştirildi. Ülkenin dört bir yanından gelen sporcular, 26 ilden 54 kulüple birlikte madalya için kıyasıya yarışacak.
İlkadım’da Start Alan Şampiyona
Samsun’daki İlkadım Okçuluk Salonu’nda başlayan şampiyonaya katılan kulüplerin açılış törenine, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin gibi önemli isimler katıldı. Federasyon Başkanı Prof. Dr. Şebin, “Yapılan istatistikler gösteriyor ki, hakemler, antrenörler ve lisanslı sporcular açısından dünyanın en iyi floor curling yapan ülkelerinden biriyiz. Geçtiğimiz yıl okullarda 16 bin lisanslı sporcumuz oldu. Floor curling’in kulüplere de yayılması gerektiği düşüncesiyle Samsun’da böyle büyük bir organizasyonu hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.
İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Böylesine büyük bir etkinlik Türkiye’de ilk defa düzenleniyor. Bu organizasyonun şehrimize kazandırılmasında federasyon başkanımızın büyük katkıları oldu. Bu salonun ardından sadece floor curling değil tüm curling branşında Samsun’un gelişimi için çalışmalar yapma niyetindeyiz” şeklinde konuştu.
Şampiyonanın sona erme tarihi ise 23 Kasım Pazar günü olarak belirlendi.


