**Sivas’taki Maden Ocağında Göçük: Arama Kurtarma Çalışmaları Yeniden Başladı**
Sivas ili Divriği ilçesinde yer alan bir maden ocağında meydana gelen göçük, bir işçinin toprak altında kalmasına neden oldu. Yaşanan doğal olayın ardından, arama-kurtarma operasyonları durakladı ancak günün ilerleyen saatlerinde tekrar başladı.
Olayın Gerçekleştiği Saati ve Yeri
Olay, önceki gün 16.30 civarında Çaltı köyü mevkisindeki Fimar şirketine ait demir madeninde meydana geldi. Göçüğün nedeni henüz belirlenemezken, madende çalışan 66 yaşındaki S.Y. isimli işçi enkaza gömüldü. Diğer işçilerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine, bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bu ekipler, hemen S.Y.’yi kurtarmak için harekete geçti.
Çalışmalarda Son Durum
Maden ocağında devam eden toprak kayması sebebiyle arama-kurtarma faaliyetleri bir süreliğine durdurulmuştu. Ancak, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte operasyonlara yeniden başlandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, toprak altında kalan işçiye ulaşabilmek için yoğun çaba göstermektedir. Çalışmalar, işçi S.Y.’nin sağ salim kurtarılması umuduyla sürdürülmektedir.
Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.






