Bursa Uludağ Üniversitesi ve Coşkunöz Eğitim Vakfı Arasında Yeni Protokol İmzalandı
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), sanayi ile üniversite arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmek amacıyla daha önce gerçekleştirdikleri protokolü güncelledi. Bu yeni ortaklık, öğrencilerin pratik eğitim süreçlerinin desteklenmesi ve ortak Ar-Ge projelerinin sayısının artırılmasına yönelik önemli hedefler belirliyor.
Protokol Töreninin Detayları
Yenilenen protokole dair imza töreni, Rektörlük D Salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar, Eklemeli İmalat Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kaya, Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, Eklemeli İmalat Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Safa Yılmaz ve vakıf temsilcileri katıldı.
Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, törende yaptığı konuşmada üniversitelerin yalnızca Ar-Ge faaliyetleriyle değil, aynı zamanda kaliteli eğitim vermekle de sorumluluk taşıdığını belirtti. Araştırma odaklı yaklaşımın eğitim kalitesini geri planda bıraktığını ifade eden Kırıştıoğlu, projelerin ürün haline dönüşmesine katkı sağlayacak bu protokolün üniversite için büyük bir değer taşıdığını vurgulayarak, iş birliğinin uzun soluklu olacağı temennisinde bulundu.
CeV’nin Eğitim Vizyonu ve Destekleri
Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, vakfın misyonunu Türk gençlerine en iyi eğitim müfredatını sunmak olarak tanımladı. Tınmazsoy, bu bağlamda Batarya Teknolojileri, Eklemeli İmalat ve AR/VR gibi alanlarda İskandinav ve Avrupa ülkeleriyle çeşitli uluslararası projelere imza attıklarını aktardı. Ayrıca, eğitime yönelik faaliyetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirten Tınmazsoy, BUÜ’ye destek vermeye her zaman hazır olduklarını da ifade etti.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar, iş birliğinin öğrencilere önemli fırsatlar sunduğunu belirterek sektördeki firmalarla yapılan Ar-Ge çalışmalarının artırılması adına çaba gösterdiklerini söyledi. Türkiye’nin de Avrupa’daki üniversite-firma iş birliği modelini benimsemesi gerektiğinin altını çizen Akpınar, konu bazlı çalışmalara yönelerek bu süreçleri geliştirmeye yardımcı olduklarını kaydetti.
Öğrencilere Yönelik Pratik Eğitim Modeli
Prof. Dr. Necmettin Kaya ise, Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın sağlam altyapısıyla öğrencilerin pratik eğitim ihtiyaçlarını karşılama gayesini taşıdığını dile getirdi. Kaya, önceki protokole devam etme maddesi ekleyerek iş birliğinin kesintiye uğramamasına yönelik adımlar attıklarını belirtti.
Tüm bu konuşmaların ardından güncellenen iş birliği protokolüne imza atıldı ve bu anlaşma, üniversite ve sanayi iş birliğinin daha da güçlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
V
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) İLE COŞKUNÖZ EĞİTİM VAKFI (CEV), ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK HEDEFİYLE DAHA ÖNCE İMZALADIKLARI PROTOKOLÜ YENİLEDİ. YENİ İŞBİRLİĞİ SAYESİNDE ÖĞRENCİLERİN PRATİK EĞİTİMİNİN DAHA FAZLA DESTEKLENMESİ VE ORTAK AR-GE PROJELERİNİN SAYISININ ARTIRILMASINI HEDEFLENİYOR.




