Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Faruk Çelik, Mudanya Üniversitesi Öğrencileriyle Tecrübe ve Tarih Üzerine Düşüncelerini Paylaştı

    Eski Bakan Faruk Çelik, Mudanya Üniversitesi’nde öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. İyi insan olmanın ve geçmişten ders almanın önemine vurgu yapan Çelik, “Türk tarımı milli ve planlı olmalı” dedi. Ayrıca, Bursaspor’un şampiyon olacağına inandığını ifade etti. Üniversite yıllarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini ise gençlere tavsiye etti.

    Eski Bakan Faruk Çelik, Mudanya Üniversitesi'nde öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. İyi

    Faruk Çelik Mudanya Üniversitesi’nde Tecrübelerini Paylaştı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerinde bulunan, şu anda Artvin Milletvekili olarak görevini sürdüren Faruk Çelik, Mudanya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

    Mudanya Üniversitesi’nde Olmaktan Mutluluk Duydu

    Mudanya Üniversitesi’nin düzenlediği ve Genel Sekreter Ali Mollasalih’in moderatörlük yaptığı ‘Tecrübe Konuşuyor’ etkinliğin baş konuğu olan Çelik, Bursa’nın gelişen üniversitesi Mudanya’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Mudanya Üniversitesi’nin hızla büyümesi hepimiz için gurur verici. Başta Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl olmak üzere tüm katkı sağlayanları tebrik ediyorum. Üniversitenin gelişiminin süreceğine inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

    Tarihsel Bir Bakış Açısı

    Söyleşinin başlangıcında gençlere tarih hakkında kısa bir bilgi sunan Çelik, Doğu ve Batı toplumları arasındaki farklardan bahsetti. “Doğu’da geçmişten ders çıkarmak nadir görülürken, Batı birçok sorunu çözmeyi başarmıştır,” diyen Çelik, tarihsel bağlamda iki tarafın karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

    Çelik, “Doğu, mezhep çatışmaları ve birlik olamama sorunlarıyla başa çıkmakta zorlandığı için uzun süredir gelişim kaydedemiyor. Batı ise bu sorunları çözerek refah toplumuna giden yolda önemli adımlar attı,” değerlendirmesinde bulundu.

    Gençlere Önemli Mesajlar

    Gençlere hitaben “Doğrunun peşinde koşmalıyız” diyen Faruk Çelik, milletlerin geçmişlerini karalamadan geleceklerine yön vermelerinin önemine vurgu yaptı. “Tecrübe bir havuz gibidir ve bu havuzun içini bilgelikle doldurmalıyız,” ifadelerini kullanarak gençlerin bu bilgi birikimini gün yüzüne çıkarması gerektiğini söyledi.

    Çelik, dinamik toplumlar yaratmak için diyaloğun önemine de değindi. “Düşünce farklılıklarımıza rağmen iyi bir insanla diyalog kurabilmek çok kıymetli,” diyerek her bireyin bu noktada sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

    Tarım Politikası ve Sektörel Gelişim

    Bir öğrencinin Türkiye’nin tarım politikalarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Faruk Çelik, Türk tarımının milli ve planlı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini ifade etti. “Organik gübre kullanımı ön planda olmalı ve Türkiye bu konuda köklü değişiklikler yapmalıdır,” dedi.

    Bursa’nın sektörel gelişimi hakkında da görüşlerini paylaşan Çelik, “Bölgesel planlama ile hangi il hangi sektörde öne çıkmalı buna karar verilmelidir,” önerisini sundu.

    Bursaspor’un Geleceği Üzerine İyimser Bakış

    Çelik, Bursaspor’un geleceği hakkında yaptığı açıklamalarda, “Bursaspor’un şampiyon olacağına inanıyorum. Bu süreci desteklemeye devam etmeliyiz,” dedi ve gençlere bu takımın bir parçası olmalarının önemini vurguladı.

    Konuşmasının sonunda, gençlere ailelerinin kıymetini bilmelerini ve sorumluluk almaktan kaçınmamalarını tavsiye eden Faruk Çelik, “Zamanı iyi değerlendirin; nitelikli insanlar olun,” şeklinde mesaj verdi.

    Programın sona ermesinin ardından, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ve Rektör Prof. Dr. Emin Karip, Faruk Çelik’e katılımı için teşekkür plaketi sundu.