Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Stso’dan Kobi’lere Yeni Nefes: Kredi Paketi 50 Milyar Liraya Yükseldi

    Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, TOBB Nefes Kredisi’nin hacminin 50 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı. Bu kredi, KOBİ’lere düşük faizle destek sağlayarak ekonomik zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Başvurular 19 Kasım’da başlayacak, her işletme 1,5 milyon lira alabilecek.

    Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, TOBB Nefes

    **Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Nefes Kredisi Genişlemesi**

    Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, TOBB Nefes Kredisinin üçüncü paketinde kayda değer bir genişleme yaşandığını bildirdi. Kuzu, kredi hacminin 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildiğini açıkladı.

    Ekonomik Destek ve KOBİ’ler İçin Fırsatlar

    Ekonomik dalgalanmaların iş dünyası üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlayan Nefes Kredisi, düşük faiz oranları ve esnek geri ödeme planları ile KOBİ’lere büyük fırsatlar sunuyor. Kuzu, özellikle finansman konusunda sıkıntı yaşayan işletmelerin bu yeni paketle birlikte önemli bir rahatlama elde edeceğini dile getirdi. STSO olarak üyelerinin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini belirten Kuzu, ekonomik istikrarın korunması ve firmaların varlığını sürdürebilmesi için fon erişiminin hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu girişimlerin başarılı olmasından dolayı memnun olduklarını ifade eden Kuzu, “Üyelerimize bir başka önemli fırsat sunmuş durumda olduğumuz için mutluyuz” dedi.

    Başvuru Süreci ve Koşullar

    Yeni kredi paketine yönelik başvuruların 19 Kasım Çarşamba günü başlayacağını söyleyen Kuzu, işlemlerin belirtilen bankalar aracılığıyla gerçekleştireceğini ve STSO’nun üyelerine bu konuda sürekli bir yönlendirme sağlayacağını belirtti. Kuzu, Nefes Kredisi sürecinde sağlayacağı katkılardan ötürü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür etti ve tüm STSO üyelerini bu finansman imkanından yararlanmaya davet etti.

    Başvurular, TOBB’a bağlı oda ve borsa üyelerine açık olacak. 19 Kasım 2025’te başlayacak olan başvuru sürecinde, işletmelere en fazla 1,5 milyon lira kredi verilmesi öngörülüyor. Kredi, 6 ay anapara ödemesi olmadan toplamda 36 aya kadar vadelendirilecek. 24 ay için yüzde 33, 24 ay sonrasında ise yüzde 32 faiz oranı uygulanacağı belirtildi.

    Sürdürülebilir Büyüme Adımları

    STSO, üyelerinin sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla bu yeni finansman fırsatını titizlikle takip edeceğini duyurdu.