Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kozan’daki Esnafın Hayat Notları, Dürüst Ticaret Anlayışını Gözler Önüne Seriyor

    Adana’nın Kozan ilçesinde 44 yıldır esnaflık yapan 69 yaşındaki Mehmet Canbolat, iş yerinde astığı notlarla hem hayat dersleri veriyor hem de alışveriş kültürü üzerine eleştirilerde bulunuyor. Huzurlu bir yaşam sürmek için helal kazanca önem veren Canbolat, hırsızlık ve zabıtayla ilgili yaşadığı sorunları da bu yazılarla dile getiriyor. Müşterileri arasındaki Sergender Geben, Canbolat’ı yıllardır tanıdığını ve onun sabit değerleriyle tanındığını belirtti.

    Adana'nın Kozan ilçesinde 44 yıldır esnaflık yapan 69 yaşındaki Mehmet

    Adana Kozan’da Dikkat Çeken Esnaf Notları

    Adana’nın Kozan ilçesinde, 44 yıl boyunca esnaflık yapan bir şahıs, iş yerindeki dikkat çekici notlarla ilgi odağı oldu. Kırtasiye ve elektronik eşya satışında bulunan 69 yaşındaki Mehmet Canbolat, dükkanında astığı yazılarla, tüketime dair önemli mesajlar iletmekte.

    Olumsuz Davranışları Düzeltecek Notlar

    Saimbeyli Caddesi’nde bulunan iş yerinde, zamanla edindiği deneyimleri yansıtan notları paylaşan Canbolat, “Yıllardır burada esnaflık yapıyorum, insanların bazı yanlış davranışlarını değiştirmeye çalışıyorum,” dedi. Müşterilerinin de zaman zaman şikayetlerini paylaştığını belirten Canbolat, “Bana neden ucuz satıyorsun diyorlar. Ben ürünlerimi hakkıyla satıyorum, kâr marjım yüzde 20-35 arasında değişiyor. İlk gelişte fiyatların düşük olduğuna şaşıranlar, alışverişlerini yaptıktan sonra memnun kalıyor,” şeklinde konuştu.

    Hırsızlık vakalarıyla başı dertte olan Canbolat, müşterileri eliyle ürünleri incelemeyecek şekilde yönlendirerek, kayıplarını minimize ettiğini ifade etti. “Bazen, kabadayı kişiler gelir ama sonuçta pişman olurlar. Ben de onlara bu dünyanın geçici olduğunu hatırlatıyorum,” diye ekledi.

    Alışverişte Denge Önemli

    Helal ekmek ilkesine önem verdiğini ve bu yüzden huzurla uyuduğunu söyleyen Canbolat, “Dışarıda pahalı zannedilen ürünleri benim dükkanımda daha uygun fiyata bulabiliyorlar. Örneğin, telefon şarj kablosunu 40-50 liraya satıyorum, ama başkaları 200 liraya satıyor. Hayat pahalılığı değil, aşırı kâr hırsı var. Gençler kredi kartlarıyla dengesiz harcamalar yapıyor,” diyerek alışveriş yapmadan önce detaylı araştırma yapmanın önemine dikkat çekti. “Araştırmadan alışveriş yapmamak, hayat pahalılığı şikayetlerini azaltır ve insanların maaşlarına yetecek şekilde harcama yapmalarına yardımcı olur,” dedi.

    Doğru Davranışlar ve Yerel Yargılar

    Canbolat, uzun süredir Adana Büyükşehir Zabıta ekipleri ile sorun yaşadığını belirterek, “Zabıta sürekli gelip gölgelik açmamı engelliyor, fakat şehirde traktör ve masa koyup işgal edenlerle ilgili bir önlem almıyorlar,” diyerek adalet arayışını ifade etti.

    Kıymetli Hayat Dersleri

    Canbolat’ın dükkanındaki notlar oldukça dikkat çekici. Yazılarda “Erkek adamsın, haksız yere iftira edenlere cevap yok,” “Pahalılık olmamalı, hepimizin Allah korkusu olmalı,” ve “Kozan’ın kaldırımlarında kimlerin işgal ettiğini görün, ben tek başıma savaşıyorum,” gibi ifadeler yer alıyor.

    Müşterilerden Sergender Geben, Canbolat’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, “90’lı yıllarda ben de esnaftım. Onun notları gerçek hayat deneyimini yansıtıyor. Hiç değişmedi,” diyerek Mehmet Canbolat’ın tutarlılığını vurguladı.