Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Arnavutköy’de Gazze Hayat Ormanı İle Filistinli Çocukların Anısına 10 Bin Fidan Dikildi

    Arnavutköy’de “Gazze Hayat Ormanı” adı altında, Filistin’de hayatını kaybeden çocukların anısına 10 bin fidan dikildi. Etkinlikte Arnavutköy Belediye Başkan Danışmanı Kemal Aygenli, her fidanın umut ve direniş sembolü olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gazze temalı resim yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi ve grup konser verdi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Gazze Hayat Ormanı: Filistinli Çocukların Anısına

    Arnavutköy’de, Filistin’de yaşamlarını yitiren çocukların anısını yaşatmak amacıyla 10 bin fidanın dikimiyle “Gazze Hayat Ormanı” kuruldu.

    Bu anlamlı etkinlik, Arnavutköy Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, Filistin’e Destek Platformu ve ORFAMDER iş birliğiyle gerçekleştirildi. Program, Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Arnavutköy Belediye Başkan Danışmanı Kemal Aygenli, Filistin’e Destek Platformu Başkanı Mehmet Güney, ORFAMDER Başkanı Mehmet Irız ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Genel Sekreteri Münir Said’in yanı sıra birçok davetli, öğrenci ve bölge halkının katılımıyla yapıldı.

    Duygusal Anlar ve Etkinlik Programı

    Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlamasının ardından, Filistinli çocukların sahne aldığı yöresel “debka” dansı ve “insanlık nerede” temalı gösterilerle devam etti. Öğrenciler tarafından seslendirilen Filistin’e adanan ezgi ve marşlar, atmosferi daha da duygusal bir hale getirdi.

    Arnavutköy Belediye Başkan Danışmanı Kemal Aygenli, yaptığı konuşmada Gazze’deki insanlık dramına karşı ortak bir empati oluşturmanın önemine değindi. Aygenli, “Bugün burada dikilen her bir fidan, Siyonist zulme karşı bir umut ve direniş sembolüdür” dedi. Ayrıca, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun bu tür dayanışmalara her zaman destek verdiğini vurguladı.

    Ormanın Anlamı ve Geleceği

    Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, 6 hektarlık alanda endüstriyel ağaçlandırma yapılacağını belirtti. “Ormanlarımız yandığında yeniden fidan dikiyoruz; ancak bugün burada gönüllerimiz yandığı için fidan dikiyoruz,” ifadesiyle etkinliğin önemine dikkat çekti.

    Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Genel Sekreteri Münir Said de, modern tarihteki en büyük suçlardan birinin Gazze’de yaşandığını dile getirerek, buraya dikilen her fidanın insanlığın hafızasındaki sesi arttıracağını belirtti. Said, Arnavutköy Belediyesi’ne Filistin davasına sunduğu destek için teşekkür ederken, diğer dünya belediyelerini de benzer destekler vermeye davet etti.

    Sanat ve Eğitimle Farkındalık Yaratmak

    İstanbul genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen Gazze temalı resim yarışmasının kazanan eserleri etkinlikte sergilendi. Bu çalışmalar, Filistinli çocukların yaşadığı zorluklara ve özgürlük hayallerine dikkat çekti.

    Filistin’de hayatını kaybeden çocukların hayallerinden esinlenerek hazırlanan sembolik kartların fidanlara bağlanması, etkinliğin en anlamlı anlarından birini oluşturdu.

    Etkinlik sonunda Grup Nefer, Filistin’e adanmış eserleriyle izleyicilere duygusal bir konser sundu. Özgürlük, adalet ve insanlık temalarını işleyen ezgiler, etkinliğe güçlü bir kapanış sağladı.

    Sonuç olarak, Gazze Hayat Ormanı’na dikilen 10 bin fidan, Arnavutköy’de Filistinli şehit çocukların hatırasını gelecekte de yaşatacak önemli bir simge olarak varlığını sürdürecek.