Konya’da Tramvay Hattı İkinci Etap Çalışmaları Başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı’nın ikinci aşaması için çalışmalar süratle devam ediyor. Tümosan Kavşağı’nın ardından şimdi de Otogar Kavşağı’nda düzenlemeler başlatıldı.
Yeni Raylı Sistemle Ulaşımda Dönüşüm
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geliştirdikleri yeni raylı sistem hatları ile şehri demir ağlarla örmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu proje sayesinde trafik sıkışıklığını azaltmayı ve toplu taşımada yenilikçi bir dönem başlatmayı amaçladıklarını ifade eden Altay, Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı’nın ilk etabındaki çalışmaların hızla sürdüğünü, ikinci aşama çalışmalarının ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatıldığını vurguladı.
Otogar Kavşağı’nın Konya’daki en yoğun kavşaklardan biri olduğunu belirten Başkan Altay, raylı sistem yapım sürecinde trafik akışını yan yollardan düzenlemek için bu yolları genişlettiklerini söyledi. “Mevcut sistemimiz çalışmaya devam edecek, ayrıca üstten bir geçiş tasarlıyoruz” diyen Altay, Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nden Halil Ürün Caddesi’ne geçiş yapan vatandaşların tramvay hattının üstten geçeceğini belirtti. Böylelikle, Otogar Kavşağı’nın üç kattan oluşan bir yapı haline dönüştürülmesi planlanıyor. Altay, bu projeyle birlikte hem tramvayın mevcut trafiği etkilemeyeceğini hem de kavşaktaki yoğunluğun azalacağını ifade etti.
Yeni Çalışmalarla Trafik Düzenlemeleri Geliştirilecek
Başkan Altay, “Şehrimize bu tür projeleri kazandırırken, mümkün olan en az rahatsızlıkla çalışmayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimize bu süreçteki sabırları için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı’nın ikinci etabı kapsamında yeni köprü inşaatı başladığında, Otogar Kavşağı’ndaki trafik, oluşturulacak olan yan yollar üzerinden devam edecek.
Bu çalışmalar, Konya’nın ulaşımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.


