Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayserililer, Gürcistan’da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen’i hüzünle uğurladı

    Gürcistan’da düşen TSK’ya ait C130 uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen, Kayseri’de binlerce kişiyle uğurlandı. Cuma namazı sonrası yapılan cenaze töreninde yetkililerin yanı sıra İlgen’in ailesi ve vatandaşlar da yer aldı. Naaşı, Kartal Şehitliği’ne defnedildi.

    Gürcistan'da düşen TSK'ya ait C130 uçağında şehit olan Hava Pilot

    Şehit Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen Uğurlandı

    Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait ‘C130’ tipi askeri uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen, Kayseri’den binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

    Uçak Kazası ve Tören Detayları

    11 Kasım’da Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönmek üzere kalkış yapan uçağın, Gürcistan hava sahasında düşmesi sonucu hayatını kaybeden İlgen’in cenazesi, Ankara’daki törenin ardından Kayseri’ye getirildi. Kalemkırdı Camii’nde düzenlenen cenaze namazına, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş gibi önemli isimlerin yanı sıra birçok vatandaş da katıldı.

    Cenaze Namazının Ardından

    Cenaze namazının ardından, Şehit İlgen’in naaşı top arabasına konularak Kartal Şehitliği’ne götürüldü. Kortejin havadan çekilen görüntülerinde, binlerce Kayserilinin, şehidinin son yolculuğunda onu yalnız bırakmadığı gözlemlendi. Bu uğurlama, İlgen’in Kayserililer için taşıdığı önemin bir göstergesi oldu.