Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Erken Yaşta Evliliklere Karşı Farkındalık Eğitimi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, erken yaşta evlilikleri önlemek amacıyla farkındalık eğitimi düzenledi. Mevlana Kadın Atölyesi’nde Mimoza Kadın Derneği iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte, kadınların haklarını öğrenmesi ve güçlenmesi hedeflendi. Edibe Sahil, toplumda bilinçlenmenin önemine dikkat çekti. Katılımcılar, eğitimin mahallelerindeki kadınlar için büyük bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, erken yaşta evlilikleri önlemek amacıyla farkındalık eğitimi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, erken yaşta ve zorla evliliklerin önüne geçmek için farkındalık yaratmaya yönelik bir eğitim programı düzenledi. Bu etkinlik, Mevlana Kadın Atölyesi’nde, Mimoza Kadın Derneği iş birliği ile gerçekleştirildi.

    Eğitimler ile Kadınların Bilinci Artırılacak

    Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, kadınların güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarına yenisini ekledi. Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi üzerine düzenlenen bu farkındalık eğitimi, Mevlana Kadın Atölyesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

    Eğitim sürecinde, erken yaşta evliliklerin bireyler ve toplumsal yapıdır olumsuz etkileri üzerinde durulurken, katılımcı kadınların bilinçlenmesi ve haklarının farkında olmaları sağlanmaya çalışıldı. Eğitim metodu interaktif bir formatta yürütülerek, soru-cevap ve karşılıklı tartışmalarla desteklendi.

    Kadınlar İçin Güçlenme Teması Öne Çıkıyor

    Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, bu tür eğitimlerin kadınların psikolojik ve fiziksel sağlıklarına katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti. Sahil, “Mimoza Kadın Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu farkındalık çalışması, kadınların sosyal hayatta daha aktif rol almasını ve kendilerini geliştirmelerini teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

    Programda yer alan katılımcılardan Ümmügülsüm Toprak, bu tür etkinliklerin mahalle kadınları için son derece değerli olduğunu vurgulayarak, “Böyle etkinlikler ile kadınlarımızın bilinçlenmesi büyük bir adım. Erken yaşta evliliğin yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum ve bunun bir daha yaşanmaması için mücadele etmek gerekiyor” dedi.

    Aysel Dinçer ise 5 yıldır çocuklarını Mevlana Çocuk Atölyesi’ne götürdüğünü belirterek, “Bu tarz eğitimler toplumun bilinçlenmesi açısından önemli. Erken yaşta evlilikler hala çevremizde sıkça görülmekte. İnsanları bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak çok önemli” şeklinde konuştu.

    Kapsayıcı Eğitimler Devam Ediyor

    Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği eğitimlerde yalnızca erken yaşta evlilik konusuna değil, aynı zamanda şiddetle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği, mahremiyet ve öz şefkat gibi önemli başlıklara da yer veriliyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı