Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle İstanbul’da Görüşme Gerçekleştirdi: Filistin Desteği Vurgusu

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş ile görüştü. Fidan, İsrail’in Gazze’de uyguladığı politikalara tepki göstererek, Türkiye’nin Filistin’e olan desteğinin süreceğini vurguladı.

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş’in önderliğindeki Hamas heyetiyle İstanbul’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

    İstanbul’daki Kritik Toplantı

    Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bakan Fidan, bugün gerçekleştirilen bu toplantıda, Hamas heyetinin Gazze’ye giren insani yardım miktarının yetersizliğine ve İsrail’in ateşkes müzakerelerinde tutumuna vurgu yaptığına dikkat çekti. Heyetin, mevcut yardımın ihtiyaçları karşılayamadığını belirtmesi üzerine Fidan, İsrail’in Gazze halkını aç bırakma politikalarının gözlemlendiğini ve bu durumun Netanyahu hükümetinin ateşkes konusunda ciddi bir niyet taşımadığını ortaya koyduğunu ifade etti.

    Direniş ve Topraklar Üzerine Açıklamalar

    Bakan Fidan, İsrail’in ateşkes müzakerelerini uzatarak Gazze halkının direncini kırmayı ve onları kendi topraklarını terk etmeye zorlamayı hedeflediğini dile getirdi. Ayrıca, Gazzelilerin topraklarından sürülmesi ve Batı Şeria’nın ilhakı yönündeki adımların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Türkiye’nin müzakerelerin sürdürülmesine olan desteğini de yineledi.

    Dünya Kamuoyunun Desteği Artıyor

    Bakan Fidan, dünya genelinde Filistinlilere yönelik artan bir destek bulunduğunu ve bunun sonucunda daha fazla ülkenin Filistin Devleti’ni tanıdığını belirtti. Bu süreçte İsrail’in giderek yalnızlaştığını da ifade eden Fidan, Türkiye’nin Filistin davasına olan güçlü desteğinin süreceğini belirtti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı