Antakya’da Sağanak Yağış Sonrası Yıldırım Düşmesi Yangına Sebep Oldu
Hatay’ın Antakya ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağış, gökyüzünü bir anda aydınlatan yıldırımlarla birlikte geldi. Yıldırım düşmesi sonucu ağaçlık alanda meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Sağanak Yağış ve Yıldırım Düşmesi
Meteoroloji tarafından önceden uyarısı yapılan şiddetli yağış, Doğu Akdeniz bölgesinde etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde Antakya’da yoğunlaşan yağmur, beraberinde yıldırımları da getirdi. Yıldırımlar, özellikle Kuruyer Mahallesi’nde ağaçlık alanları etkiledi.
Yangının fark edilmesi üzerine çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, büyümeden yangını söndürmeyi başardı. Bu sayede olası daha büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Yangın ve yağış nedeniyle Antakya halkı oldukça tedirgin bir an yaşadı.
Gelişmeleri yerel kaynaklardan takip etmeye devam edeceğiz.

