Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şadi Özdemir: Kadın Derneklerinin Gücünü Artırmalıyız

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, mahalle kadın dernekleriyle yaptığı toplantıda üyeliklerini artırmaları ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Özdemir, ilçenin kadın dostu bir yer olduğunu vurgulayarak, güçlü bir örgütlenmenin gerekliliğini belirtti. Eğitim sonrası ise, Ercan Tutal gönüllü yönetimi konularında bilgi aktardı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, mahalle kadın dernekleriyle yaptığı toplantıda

Başkan Özdemir, Kadın Derneklerine Güçlenme Çağrısında Bulundu

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçedeki mahalle kadın derneklerinin temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, üye sayılarının artırılması ve derneklerin daha güçlü bir yapı haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Özdemir, “Kadınların gücünü ve dayanışmasını ön plana çıkarmalıyız” şeklinde konuştu.

Toplantıda Kadınların Rolü Vurgulandı

İlçedeki 34 mahalle kadın derneği temsilcisi, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde bir araya geldi. Burada konuşma yapan Başkan Özdemir, Nilüfer’in bir kadın şehri olduğunu belirterek, kadınların özgür, rahat ve kendilerini iyi hissedecekleri bir çevreye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Kadınların hayatlarını kolaylaştırmak ve mutlu topluluklar yaratmak için örgütlenmenin önemine dikkat çekti.

Özdemir, mevcut dernek üyelik oranlarının yetersiz olduğunu belirterek, “Bu rakamı artırmalıyız. Burada bulunan 50 kişiyi değil, 500 ya da 5 bin kişiyi dayanışma içinde bir araya getirmek zorundayız. Güçlü bir toplum oluşturursanız, siyaset de sizin karşınızda karar alma konusunda etkili olamaz,” diye ekledi.

Destek Verseler de Kadın Dernekleri Güçlenmeli

Başkan Özdemir, her mahallede güçlü kadın derneklerinin kurulmasını istediğini söyleyerek, bu bağlamda belediyenin destek vereceğini de belirtti. Toplantının ardından, kadın derneklerinin temsilcilerinin talepleri ve önerileri dinlendi.

Öğleden sonra etkinliği devam ettiren Alternatif Yaşam Derneği Başkanı ve eğitmen Ercan Tutal, derneklerde gönüllü yönetim ve kapsayıcılık konularında katılımcılara eğitim verdi. Bu eğitim, kadın derneklerinin etkinliğini artırmayı hedefliyor.