Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İslamabad’daki Yüksek Mahkeme Önünde Gerçekleşen İntihar Saldırısında 12 Kişi Hayatını Kaybetti, 27 Yaralı Var

İslamabad’daki Yüksek Mahkeme önünde gerçekleşen intihar saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, olayın arkasındaki bağlantılara dair bilgiler sunulacağını belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Başbakan Şahbaz Şerif yaralıların tedavisi için gerekli imkanların sağlanacağını açıkladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

**İslamabad’da Yüksek Mahkeme Önünde İntihar Saldırısı: 12 Ölü, 27 Yaralı**

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bulunan Yüksek Mahkeme binasının önünde gerçekleşen intihar saldırısında en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 27 kişinin ise yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

**Saldırının Detayları**

Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, saldırının, mahkeme binası önünde park halindeki bir polis aracının yakınında meydana geldiğini belirtti. Patlamanın, çoğunluğunu avukatlar ve davacıların oluşturduğu insan kalabalığını hedef aldığını ifade eden Bakan Nakvi, ilk aşamada saldırganın mahkemeye girmeye çalıştığını, fakat başarılı olamayınca patlayıcı düzeneklerini devreye soktuğunu anlattı. Olayın ardından mahkeme içinde bulunanların arka kapıdan tahliye edildiği, yürütülmekte olan duruşmaların ise ertelendiği bildirildi. Yaralılar, acil durum ekipleri tarafından Pakistan Tıbbi Bilimler Hastanesi’ne (PIMS) taşındı. Ayrıca, olay yerine gelen İslamabad polis yöneticileri, hem olay mahallinde hem de hastanede incelemelerde bulundu. Patlama sonrası güvenlik önlemleri artırıldı ve kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığı açıklandı.

**Bakan Nakvi’den Açıklamalar**

Olayla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Nakvi, “Saldırıda pek çok bağlantı var” ifadesini kullandı. Başbakan Şahbaz Şerif, yaralanan kişilere en iyi sağlık hizmetlerinin sunulması talimatını vererek, olayın etkilerini azaltmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca Nakvi, intihar bombacısının kimliğinin belirlenmesinin öncelikli hedef olduğunu aktardı. “Mahkemeye yönelik bu saldırının arkasındaki isimler açığa çıkacak. Çok sayıda kanıt mevcut ve bunlar yakında kamuoyuyla paylaşılacak. Bu saldırı, birçok mesaj taşıyor; eğer başka ülkelerin sorumluluğu varsa, affedilmeyecektir” dedi.

Yetkililer, yaşanan bu trajik olayla ilgili olarak henüz bir üstlenme açıklaması yapılmadığını da bildirdi.