Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’de Süt Toptancısı, Orman Yangınına Sütle Müdahale Etti

Denizli’nin Honaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, süt toptancısı Ekrem Eşmeli müdahale etti. Alevlere soğutma tankındaki sütü sıkıp yangının büyümesini engelleyen Eşmeli, durumu yetkililere bildirdi. Mahalle Muhtarı Soner Dündar, cesaretinden dolayı Eşmeli’ye teşekkür etti.

Denizli'nin Honaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, süt toptancısı Ekrem

Denizli’deki Orman Yangınına Sütle Müdahale

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi’nde çıkan orman yangını, süt toptancısı tarafından büyük bir cesaretle kontrol altına alındı. Yangının ilk anında, alevlere kendi sütüyle müdahale eden görevli, yangının daha da büyümesini engelleyerek önemli bir başarı sağladı.

Yangının meydana geldiği yer olan Akdere mevkii, sabah saatlerinde dumanların yükselmesiyle alarm verdi. O sırada, süt toplama işinde görev alan Ekrem Eşmeli, yoldan geçerken bu durumu fark etti. Hızla hareket eden Eşmeli, soğutma tankındaki sütleri basınçlı motora kullanarak yanan ağaçların üzerine sıktı ve yangının büyümesine karşı ilk adımı attı. Bu sayede, maddi kaybını düşünmeden yangını kontrol altına almak için mücadele eden Eşmeli, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İtfaiye Ekiplerinin İhmali Olmadı

Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın alanına ulaşan itfaiye ekipleri, alevleri söndürme çabalarına hızla başladı ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Aydınlar Mahalle Muhtarı Soner Dündar da olay yerine gelerek Ekrem Eşmeli’ye teşekkür etti. Muhtar, yangın esnasındaki kahramanlığı nedeniyle Eşmeli’ye minnettar olduğunu belirtti.

Ekrem Eşmeli’nin Tanıklığı

Yangın sırasında yaşadıklarını anlatan Ekrem Eşmeli, “Sabah saatlerinde çiftçilerden süt aldıktan sonra dağıtım yapıyordum. Yangını ilk gördüğümde alevler henüz büyük değildi, bir süre dal ile söndürmeye çalıştım ama başarılı olamayınca tanktaki sütü kullandım. Vatandaşlar da gelerek yardım etti, birlikte bir şeyler yapmaya çalıştık. Ekiplerin gelmesini beklerken elimizden geleni yaptık.” diyerek yaşadığı deneyimi paylaştı.

Sonuç olarak, hızlı bir refleksle yangına müdahale eden Ekrem Eşmeli’nin cesareti, yangının daha da büyümesini engelleyerek başta kendi bölgesindeki halk için büyük bir tehlikeyi bertaraf etti.