Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Deva Çakır, U11 kategorisinde üçüncülük elde ederek Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı

Alanya’da düzenlenen 2025 Avrupa BTLR Şampiyonası’nda Körfez Gençlerbirliği sporcusu Deva Çakır, U11 kategorisinde üçüncü oldu. Çakır’ın da yer aldığı Türkiye U11 Kız Milli Takımı, şampiyonluğu kazanarak altın madalyayı Türkiye’ye getirdi. Şampiyona, 20 ülkeden 600’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Alanya'da düzenlenen 2025 Avrupa BTLR Şampiyonası'nda Körfez Gençlerbirliği sporcusu Deva

2025 Avrupa Şampiyonası’nda Başarı Hikayesi

Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen ‘2025 European BTLR Championships’ organizasyonunda, U11 kategorisinde mücadele eden Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün yetenekli sporcusu Deva Çakır, Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. Çakır’ın yer aldığı Türkiye U11 Kız Milli Takımı, bu güçlü şampiyonada şampiyonluk başarısını elde ederek altın madalyayı kazandı.

Uluslararası Müsabakalara Katılım

5-9 Kasım tarihleri arasında ECMP Avrupa Modern Pentatlon Federasyonu ve Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu işbirliğiyle Alanya’da düzenlenen bu uluslararası yarışmaya, 20 ülkeden 600’den fazla sporcu katıldı. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün parlayan yıldızı Deva Çakır, Türkiye U11 Milli Takımı’nın bir üyesi olarak bu önemli etkinlikte görev aldı. Kategorisinde Türk, İngiliz ve Bulgar sporculardan oluşan toplam 20 savaşçı, finiş noktasına ulaşmak için kıyasıya bir mücadele verdi. Deva Çakır, rakiplerini geride bırakarak bu zorlu kategoride üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

A Takımın Zaferi

Deva Çakır’ın da üyesi olduğu Türkiye U11 Kız Milli Takımı, tüm mücadelelerini başarıyla tamamlayarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti. Takım, güçlü rakiplerini geride bırakarak Türkiye’ye altın madalya kazandırmayı başardı.

Kulüpten Kutlama Mesajı

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü, genç sporcunun hem bireysel başarısından hem de takımın zaferinden duydukları gururu dile getirdi. Yapılan açıklamada, “Bu başarı, Milli Takımımızı, sporcumuzu, değerli ailesini, başantrenörümüz Samet Işık ve antrenörlerimiz Alpcan Damar ile Elif Acar’ı kutlama vesilesi olmuştur. Ayrıca, sporcularımıza ve kulübümüze sürekli destek sunan Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt ve ekibine minnettarız. Onların maddi ve manevi yardımlarıyla bu büyük başarılara ulaşmaya devam ediyoruz. Körfez ilçesi, sporcuları ve elde ettikleri başarılarla adını duyurmaya devam edecektir.” ifadeleri dikkat çekti.