İzmir’in Kuzey İlçelerinde Şiddetli Yağışlar Etkili Oldu
Bu sabah İzmir’in kuzey kesimlerinde yer alan Aliağa, Foça, Dikili ve Bergama ilçelerinde aniden başlayan güçlü sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar sonucunda birçok yol sular altında kaldı ve bazı evler ile iş yerleri su baskınlarına maruz kaldı.
Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü, dün gerçekleştirdiği uyarının ardından sağanak yağışların sabah saatlerinde gelmesiyle halkı uyararak; vatandaşları dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi. Saat 09.00 itibariyle, Aliağa, Foça, Dikili ve Bergama’da gök gürültülü yağmur başladı. Özellikle Dikili’de, pazar yerinde bulunan esnaflar ani yağış nedeniyle zor anlar yaşarken, tezgahlarını kendi çabalarıyla koruma çabası içine girdi.
Yağışların Sürekliği ve Etkileri Bekleniyor
Meteorolojik verilere göre, önümüzdeki iki saat içerisinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve bazı bölgelerde ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda halkı daha fazla hazırlıklı olmaya yönlendiriyor. İzmir halkının, yağışların seyrine göre dikkatli olması ve önlem alması büyük önem taşıyor.

