Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk, Ölümünün 87’nci Yılında Niğde ve Kırşehir’de Törenlerle Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 87. yıl dönümünde Niğde ve Kırşehir’de anıldı. Niğde’de çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından eğitimciler bir program düzenledi. Kırşehir’de ise sirenlerle birlikte hayat durdu, vatandaşlar vefa gösterisinde bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 87. yıl dönümünde Niğde ve Kırşehir'de

Mustafa Kemal Atatürk, 87. Yılında Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıldönümünde Niğde ve Kırşehir’de gerçekleştirilen anma törenleriyle yad edildi.

Niğde’de Anma Töreni

Niğde’de düzenlenen anma etkinliği, Atatürk heykeline çelenk konulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, 9.05’te Atatürk’ün ölüm saati dolayısıyla 2 dakikalık bir saygı duruşunda bulunuldu ve hemen ardından İstiklal Marşı okundu. Etkinlik, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti. Okul Müdürü Harun Ertosun, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün, bu milletin büyük bir değerini kaybettiğimiz bir günü daha yaşıyoruz. Ancak biz 10 Kasım’ı yas değil, Atatürk’ün bıraktığı mirasa ulaşmak için daha çok gayret etmemiz gereken bir gün olarak kabul ediyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo izlendi ve resim sergisi gezildi.

Kırşehir’de Saygı Duruşu

Kırşehir Cacabey Meydanı’ndaki anma töreni ise, Valilik, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09.05’te siren seslerinin yükselmesiyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı topluca okundu. Bu esnada şehirde hayat adeta durdu; sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna geçerken, vatandaşlar meydanda Atatürk’ü andı.

Törenin ardından, Atatürk heykelinin bulunduğu alanda meşaleler yakılarak anma etkinliği taçlandırıldı.