Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk, Ebediyete İntikalinin 87. Yılında Dolmabahçe Sarayı’nda Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı’nda anıldı. Törende, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Belgin Pehlivanoğlu, “İyi ki bize bu vatanı bırakmış,” derken; Ayten ve Muammer Börek, ziyaret etmek için geldiklerini belirtti. Ülker Yıldız ise katılımcıların varlığının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı'nda

Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’nda edebiyete veda edişinin 87. yıl dönümünde anıldı. Tüm Türkiye’de gerçekleştirilen saygı duruşları ve etkinliklerle birlikte, Atatürk’e olan özlem yeniden dile getirildi.

Dolmabahçe’de Duygusal Anlar

Çeşitli yerlerden gelen vatandaşlar, Türk bayrakları ile dolu Dolmabahçe Sarayı’na akın etti. Burada, Atatürk’ün son anlarını geçirdiği odada bir anma töreni düzenlendi. Saat 09.05’te, katılımcılar büyük bir duygusal an yaşadı.

Vatandaşlardan Anma Törenine Yorumlar

Anma programına katılan Belgin Pehlivanoğlu, “Burada öğrenciler ve yaşlılar bir araya geldi. İlk kez katılıyorum ancak her sene Anıtkabir’e geliyorum. Bu vatanı bizlere bıraktığı için minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Ayten Börek ise 10 Kasım sebebiyle şehir dışından geldiğini aktararak, “Eskişehir’den eşimle birlikte geldim. İkinci kez buradayım ve bu anı yaşamak benim için çok önemli. Sanki o anı anında yeniden yaşıyorum.” şeklinde belirtti.

Muammer Börek ise, “Burası çok özel bir yer; gerçekten duygularımı ifade edemiyorum. Birazdan gireceğiz ve o anı yaşamak için buradayız. İlk geldiğimde de gözyaşlarını tutamamıştım.” dedi.

Son olarak ülker Yıldız, “Duygularım karışık. Bu kalabalığı gördükçe mutlu oluyorum. Her yıl gelemiyorum, bazen fırtına yüzünden dışarı çıkamıyorum ama elden geldiğince burayı ziyaret etmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, hem milletin özlemini yansıtan hem de Cumhuriyet’in değerini hatırlatan bir ortamda gerçekleştirildi.