Aydın’da Alkol Denetimi Sırasında Yaşanan Olay
Aydın’da, 2.10 promil alkol seviyesiyken araç kullanırken yakalanan bir şahıs, AK Parti Aydın Efeler Teşkilat Başkanı olduğunu iddia ederek polis ekiplerine karşı tehdit savurdu. Olayla ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, şüphelinin partinin üyesi bile olmadığını ifade etti.
Kardeşine Ait Engelli Araçla Yakalandı
Engelli aracıyla yolda ilerleyen Hakan U. ve eşi Berna U., alkollü olarak polis kontrolüne girdi. Berna U., defalarca kez kendisinin AK Parti Aydın Efeler Teşkilat Başkanı olduğunu belirterek, görevdeki polisleri milletvekili ve il başkanını aramakla tehdit etti. Hakan U. ise Cumhurbaşkanı’na ve polis memurlarına ağır hakaretlerde bulundu.
Berna U., gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinde, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile görüştüğünü öne sürdü ve polislerin isimlerini bu vekile vermekle tehdit etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısından Açıklama
Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, sosyal medya hesabı üzerinden, “Partimizin Aydın Efeler ilçesindeki teşkilat başkanı olmadığı gibi, bu şahıs parti üyesi bile değildir,” ifadelerini kullandı. Bu olay, toplumda büyük tepki uyandırdı.

