Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Serkan Akçil, Yaralı Atmacayı Kurtararak Doğa Koruma Ekiplerine Teslim Etti

    Muş’un Hasköy ilçesinde Serkan Akçil, evinin bahçesinde yaralı bir atmaca buldu. Kuşa su ve yiyecek verip Doğa Koruma ekiplerine teslim eden Akçil, hayvanın tedavi edileceğini söyledi. Yetkililer, atmaca için rehabilitasyon sürecinin başladığını bildirdi.

    Muş'un Hasköy ilçesinde Serkan Akçil, evinin bahçesinde yaralı bir atmaca

    Muş’un Hasköy ilçesinde bir vatandaş, bahçesinde bulduğu yaralı atmacayı bularak ona yardım etti ve yetkililere teslim etti.

    Serkan Akçil’in İnsani Davranışı

    İlçe merkezinde yaşamını sürdüren Serkan Akçil, bahçesinde hareket etmeyen bir yırtıcı kuş tespit etti. Yaralı olduğunu anlayan Akçil, kuşu evine götürerek onun bakımını üstlendi. Su ve yiyecek vererek kuşun ihtiyaçlarını karşılayan Akçil, ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ile iletişime geçti. Kuşu yetkililere teslim eden Akçil, atmacanın tedavi edilmesini sağladı. İlk muayenelerin ardından, yetkililer kuşun rehabilitasyon sürecinin başladığını bildirdi.

    Yaralı Atmacaya Yardım Eli

    Serkan Akçil, yaralı bir hayvana kayıtsız kalmanın insanlık adına büyük bir kayıptan başka bir şey olmadığını ifade etti. “Sabah bahçeye çıktığımda bir atmaca olduğunu fark ettim. Hemen alıp kontrol ettiğimde yaralı olduğunu gördüm. Doğa Koruma ekiplerine bilgi verdik. Yaşamını sürdürebilmesi için su ve et verdim. Oldukça acıkmıştı çünkü avlanamıyordu. Şu an oldukça sakin. Daha sonra ekipler geldi ve atmacayı teslim aldılar. Tedavi süreci tamamlandıktan sonra tekrar doğaya salınacak” şeklinde konuştu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı