Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Maarifin Yüz Akı” e-dergisinde Van’dan 3 önemli projeye yer verildi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tanıttığı “Maarifin Yüz Akı” e-dergisinin 3. sayısında Van’dan üç proje yer aldı. Bu projeler arasında, Empatiyle Sözsüz Dünyaları Anlamak, Biz Çocukken ve Filistin’e Kırk Kelam dikkati çekti. İşaret dili eğitimi, öğrencilerin empati yeteneklerini geliştirmesi ve sağlıklı toplumun oluşmasında önemli bir rol oynuyor. Eğitimciler ve veliler, projeye katkı sağlayan öğretmenleri tebrik etti.

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tanıttığı "Maarifin Yüz Akı" e-dergisinin

    Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Van’a Özel Projeler

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Maarifin Yüz Akı” adlı e-derginin üçüncü sayısını tanıttı ve bu sayıda Van’dan üç önemli projenin yer aldığını duyurdu.

    Muradiye ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu tarafından geliştirilen “Empatiyle Sözsüz Dünyaları Anlamak” adlı işaret dili odaklı proje, dikkat çeken projeler arasında. Ayrıca, İpekyolu Şefkat Anaokulu’nun “Biz Çocukken” ve Özalp 3 Nisan Ortaokulu’nun “Filistin’e Kırk Kelam” projeleri de e-dergide yer aldı. “Empatiyle Sözsüz Dünyaları Anlamak” projesi, işitme engelli bireylerle duygu bağı kurmayı ve fen bilgisi derslerinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

    Projenin Önemine Vurgu

    İşaret dili eğitimi üzerine İHA muhabirine bilgi veren Fatih Küçükyol, toplumun tüm kesimlerinin entegre olmasının önemine değindi. Küçükyol, “Bu proje, sağlıklı bir toplum için kritik bir faktör. Öğrencilerimizin ikinci sınıftan itibaren empati gelişimlerine katkı sağlaması oldukça önemli. Hem öğretmenimize hem de okulumuza veliler olarak teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca, yeni eğitim modelinin beceri temelli eğitim anlayışına vurgu yaptığına da dikkat çekti.

    Öğrencilerin Geri Bildirimleri

    İşaret dili eğitiminin yaygınlaştırılması gerektiğine inanan Sabiha Bozan, projede öğrencilerin yer almasının önemini dile getirerek, “Oğlum televizyonda işitme engelli bireyler için yapılan yayınlara dikkat çekiyor. Bu farkındalığı sağlamak çok önemli” ifadelerini kullandı. Proje katılımcı öğrenciler de derslerden memnun olduklarını belirtti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı