Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enes Burç, Virtus Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda Otizm Kategorisinde Dünya 3.’sü Olmayı Başardı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Enes Burç’un Mısır’daki Virtus Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda otizm kategorisinde dünya 3.’sü olmasının, tüm otizmli sporcular için bir başarı olduğunu belirtti. Bu, Türkiye’nin tarihindeki bir ilk.

Bu haberin fotoğrafı yok

Enes Burç, Virtus Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda Bronz Madalya Kazandı

Türkiye’yi Mısır’ın Kahire kentinde temsil eden milli sporcu Enes Burç, Virtus Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda otizm kategorisinde başarılı bir performans sergileyerek dünya 3.’sü oldu. Bu başarı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarihindeki ilk otizmli erkek sporcu olarak sınıflandırılan Burç’un kazandığı bronz madalya ile taçlandı.

Şampiyonanın Detayları ve Milli Takım Kadrosu

Kahire’de gerçekleştirilen şampiyonada Enes Burç, ferdi müsabakalarda gösterdiği üstün yetenekle madalya almayı başardı. Türkiye milli takımında yer alan diğer sporcular arasında Ebru Acer ve Sümeyra Türk yer alırken, antrenör kadrosunda Bülent Baran, Fatma Yütük ve Kemal Yaşkafa gibi isimler görev aldı. Ayrıca Masa Tenisi Teknik Kurul Başkanı Sevinç Sert Lahna ve fizyoterapist Bensu Söğüt Kazan da milli takımın önemli parçalarıydı.

Federasyon Başkanı Birol Aydın’dan Açıklama

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün federasyon tarihimiz açısından unutulmaz bir gün yaşıyoruz. İlk kez otizmli bir sporcumuz olan Enes Burç, Virtus Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’na katılarak ferdi kategoride dünya 3.’sü olmuştur ve bu kez ülkemize tarihi bir madalya kazandırmıştır. Bu başarı, yalnızca Enes’in değil, ülkemizdeki tüm otizmli sporcuların başarısıdır. Enes’i, antrenörü Kemal Yaşkafa’yı, ailesini, katkı sağlayan tüm antrenörleri ve ekibi gönülden tebrik ediyorum. İnancımız, azmimiz ve mücadelemizle daha büyük başarılara ulaşacağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.

Bu önemli başarı, Türkiye’nin spor alanındaki mücadelesini ve otizmli sporculara verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi.