Bursa’daki Orman Yangını 100 Hektardan Fazla Alanı Etkiledi
Bursa’nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde meydana gelen orman yangını, 100 hektardan fazla yeşil alanı küle çevirdi. Yangın sonucunda 1.765 kişi tahliye edilirken, Karahıdır Mahallesi’nde yaşayan Hüsamettin Akgül, yangının yaklaşma anını ve köyde verdikleri mücadeleyi gözyaşları içerisinde anlattı.
Yangında Ekiplerin Özverili Mücadelesi
Gürsu ve Kestel ilçelerini etkisi altına alan yangın, Osmangazi’ye bağlı Avdancık Köyü’ne kadar yayıldı. Ekipler, gece boyunca süren yorucu çalışmaları sonucunda yangını büyük ölçüde kontrol altına almayı başardı. Rüzgarın etkisinin azalmasıyla alevler tutulsa da, bölgede zaman zaman yeniden alevlenmelerin yaşandığı gözlemleniyor. Ekipler, baş gösteren bu risk nedeniyle kuş uçuşu beklemeye devam ediyor. Şu ana kadar yangından etkilenen 3 köyde, 485 hane boşaltıldı ve toplamda 100 hektardan fazla alan neredeyse tamamen yok oldu. Yangına orman ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra, yerel halk da traktörleri ile destek vererek müdahale etti.
Yangın Anlarını Unutamıyor
Yangın anlarını anımsatan Hüsamettin Akgül, “Saat 17.44’te TOKİ konutlarında oturan Ali arkadaşım aradı ve durumdan haberdar etti. Fotoğraf gönderdi. Hızla köy kahvesinin önüne çıktık ve dualar etmeye başladık. Köydeki traktörleri hemen harekete geçirdik ve TOKİ’ye su taşımaya başladık. Yangın hızla köyümüze doğru ilerledi. Komşu köylerden de yardımlar geldi. Herkese şükranlarımı sunuyorum; bu birlik ve beraberlik örneğiydi,” dedi.
Akgül, yangının köye çok yaklaşmasının ardından, “Traktörleri sokaklara ve evlerin etrafına yoğunlaştırdık. Yangın bazı evlere 1 metre, bazılarına ise 20-50 metre kadar yaklaştı. Ama Allah’ın izniyle evlerimize bir şey olmadı,” şeklinde konuştu.
Yangınlar İçin Alınması Gereken Dersler
Bu olayın herkes için önemli dersler içerdiğini belirten Akgül, “Orman yolları yapılması gerektiğine daha önce de dikkat çekmiştim. Ancak bu akşam insanlar yangınla mücadele ihtiyacını gördü. Yerleşim alanlarına müdahalenin önemi büyük. İlk müdahale için yangın yollarının açılması şart. Allah’a şükür, köyümüze zarar gelmedi,” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
ENİ SEZON HAZIRLIKLARININ ERZURUM ETABINI TAMAMLAYAN TRABZONSPOR, BU GÜN İTİBARİYLE ŞEHİRDEN AYRILIYOR.
ENİ SEZON HAZIRLIKLARININ ERZURUM ETABINI TAMAMLAYAN TRABZONSPOR, BU GÜN İTİBARİYLE ŞEHİRDEN AYRILIYOR.
ENİ SEZON HAZIRLIKLARININ ERZURUM ETABINI TAMAMLAYAN TRABZONSPOR, BU GÜN İTİBARİYLE ŞEHİRDEN AYRILIYOR.
ENİ SEZON HAZIRLIKLARININ ERZURUM ETABINI TAMAMLAYAN TRABZONSPOR, BU GÜN İTİBARİYLE ŞEHİRDEN AYRILIYOR.