Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sındırgı’da Deprem Felaketi: Çok Sayıda Bina Yıkılmaya Hazır

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 27 Ekim’de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından, 3 Kasım’da 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Büyükdağdere Mahallesi’nde 84 yapının ağır hasarlı olduğu, yaklaşık 100 binanın yıkılmasının planlandığı belirtildi. Muhtar Sebahattin Kaya, yaşlıların evlerinden ayrılmasının zor olduğunu ifade etti. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 27 Ekim'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin

**Sındırgı’da Depremler Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor**

Balıkesir’in Sındırgı ilçesini 27 Ekim’de sarsan 6 büyüklüğündeki deprem, sonrasında yaşanan artçı sarsıntılarla etkisini göstermeye devam ediyor. Aynı gece ilerleyen saatlerde gerçekleşen 4.6 büyüklüğündeki deprem, ilçe sakinlerini bir kez daha derinden etkiledi. Ardından 3 Kasım’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, büyük hasara yol açarak adeta yıkımın yaşandığı bir köy haline dönüştürdü. Dron ile havadan görüntülenen köy, masalsı bir atmosfere büründü.

Yıkım Beklentileri Artıyor

Büyükdağdere Mahallesi, depremin merkez üssü olarak belirlenirken, burada çok sayıda binanın ağır hasar aldığı tespit edildi. Yıkım çalışmaları ve enkaz kaldırma işlemleri kesintisiz olarak sürdürülüyor. Mahalle muhtarı Sebahattin Kaya, bölgede 84 yapının hasar gördüğünü ve yaklaşık 100 binanın yıkılmasının planlandığını ifade etti. Şu ana kadar toplamda 24 bina yıkılmış durumda.

Psikolojik Zorluklar ve Zor Günler

Mahalle sakinleri, zor günler geçirmekte ve bu durumun kendilerini derinden etkilediğini belirten Kaya, özellikle yaşlı bireylerin evlerinden ve anılarından kopmanın kolay olmadığını vurguladı. “Yaşlılarımızı hatıralarından koparmak çok zor. Onları konteynerlere taşıma süreci duygusal açıdan oldukça çetin geçti. Büyükdağdere şu anda sosyal ve altyapı bakımından zorlu bir dönemden geçiyor. Mahallemiz yerle bir oldu” dedi.

Yetkililer, bölgede hasar tespiti ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini ve vatandaşların güvenli alanlara taşınmaya devam ettiklerini aktardı.