Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuzla’daki huzurevi yangınında can kaybı 11’e yükseldi, 35 kişi yaralandı

Tuzla’daki huzurevi yangınında ölü sayısı 11’e, yaralı sayısı 35’e yükseldi. Yangın, ağır hastaların bulunduğu katta meydana geldi ve polis araştırma başlattı. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Denis Becirovic, olayı büyük bir trajedi olarak nitelendirdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Tuzla’daki Huzurevi Yangınında Can Kaybı Artıyor: 11 Ölü, 35 Yaralı**

Bosna Hersek’in Tuzla şehrinde meydana gelen huzurevi yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi, yaralı sayısı ise 35 olarak belirlendi.

**Yangının Korkunç Sonucu**

Tuzla, Bosna Hersek’in en büyük üçüncü kenti olarak bilinirken, burada bir huzurevinde çıkan yangının sonuçları oldukça ağır oldu. Çoğu ağır hasta olan, bunama, ileri düzey kanser ve yatalak hastaların bulunduğu bölümde yangın çıktı. Ölü sayısı 11’e, yaralı sayısı ise arasında 5 itfaiyeci ve 3 polis memurunun da bulunduğu 35’e ulaştı. Yaralılar arasında huzurevi çalışanları da yer alıyor. Bunlar arasında üç kişinin durumunun kritik olduğu bildirilmekte. Yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemezken, polis araştırmalara hız vermiş durumda. Ayrıca, huzureviyle ilgili güvenlik kameralarının kayıtlarının da incelendiği öğrenildi. Olayın ardından huzurevi müdürü Mirsad Bakalovic’in sabah saatlerinde istifa ettiği ifade edildi.

**Devlet Başkanlığı Konseyi’nden Açıklama**

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Denis Becirovic, yangını Tuzla ve Bosna Hersek tarihindeki önemli trajedilerden biri olarak tanımladı.

Becirovic, “Kurtarma görevinde bulunanlar da yaralanmıştır. Bu olay, Bosna Hersek’te yaşayan herkes için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. Bu zor günlerde, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılar için düşüncelerimle yanındayım. Tüm kalbimle taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Yangın, yerel saatle 20:55 sularında başlamış ve 22:00 civarında kontrol altına alınmıştır.