**Tuzla’daki Huzurevinde Yangın: 9 Kişi Hayatını Kaybetti**
Bosna Hersek’in Tuzla şehrindeki bir huzurevinde meydana gelen yangında en az dokuz kişi yaşamını yitirdi.
Yangının Sebepleri Araştırılıyor
Tuzla’nın kuzeydoğusunda yer alan kamuya ait huzurevinin en üst katında çıkan büyük yangın, akşam saat 20.55 civarlarında bildirildi. Yerel saatle 22.00’de kontrol altına alınan yangın, yaşlı bireylerin barındığı katı etkisi altına aldı. Yangının çıkış sebebinin ne olduğu henüz belirlenemedi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. Yerel medya kaynakları, bu trajik olayda en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 20 kişinin yaralandığını duyurdu.
Devlet Başkanından Taziye Mesajı
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, Tuzla Belediye Başkanı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde yardım teklifinde bulundu ve üzüntülerini dile getirdi. Komsic, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğu haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Böyle bir acı içerisinde bulunmak, tüm topluma derin bir yaradır ve teselli kelimeleri bulmak gerçekten güç” sözleriyle duygularını ifade etti.
Bu üzücü olay, Tuzla’daki toplumu sarstı ve yas tutmalarına sebep oldu. Yangının meydana gelmesiyle birlikte, halk büyük bir üzüntü içindedir. Yetkililer, yangının sebebini belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.
BOSNA HERSEK’İN TUZLA KENTİNDE HUZUREVİ YANGINI: EN AZ 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
BOSNA HERSEK’İN TUZLA KENTİNDE HUZUREVİ YANGINI: EN AZ 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ



