Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kışın Gelmesiyle Ayakkabı Tamiri Arttı, Esnaf Müşterilerine Umut Veriyor

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte Eskişehir’de vatandaşlar kış ayakkabılarına yöneliyor. Tamirci Nurettin Kara, her ayakkabının tamir edilebileceğini ve işlemlerin maliyetinin 500 TL’yi geçmediğini ifade etti. Kara, ayrıca müşteri talebinin yüksek olduğunu vurguladı.

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte Eskişehir’de vatandaşlar kış ayakkabılarına yöneliyor. Tamirci

### Kış Ayakkabı Hazırlığı Başladı

Soğuk havaların kapıyı çalmasıyla, vatandaşlar kışlık ayakkabılar almak için harekete geçti. Eskişehir’deki ayakkabı tamircileri, hem yeni ayakkabı almak istemeyenlerin hem de eski ayakkabılarını onarmak isteyenlerin ilgisiyle hareketli günler yaşıyor.

### Es Eskiden Yenisi Olur

Havaların soğumasıyla birlikte, kışlık ayakkabı talebinde artış gözlemleniyor. Bazı vatandaşlar yeni ayakkabılara yönelirken, diğerleri ise mevcut ayakkabılarını tamir ettirmek, bir başka deyişle eskiyi canlandırmak istiyor. Eskişehir Sıcaksular Çarşısı’ndaki ayakkabı tamircileri, bu talebi karşılamakta oldukça istekli. Birçok ayakkabının tamirinin mümkün olduğunu söyleyen tamirci Nurettin Kara, bu sürecin maliyetinin 500 TL’nin altında olduğunu ifade etti.

### Her Ayakkabıya Bir Şans Verilmeli

Kara, “Prensip olarak tamiri imkansız ayakkabı yoktur. Ancak bazıları çok eski ve malzemeleri yıpranmış olduğunda toparlanamayabilir,” diyerek, her ayakkabının bir şansa sahip olduğuna dikkat çekti. Eski bir ayakkabının bile onarılabileceğini vurgulayan Kara, “Yeni alınmış gibi olmasa da, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz,” dedi. Tamir maliyetinin genellikle 400-500 TL civarında olduğunu belirten Kara, bu fiyatın yeni bir ayakkabıya göre oldukça uygun olduğunu sözlerine ekledi.

### Tamir Kültürü Yaşatılıyor

Nurettin Kara, ayakkabılara duyulan ilginin ve bakımını yaptırma kültürünün sürdüğünü ifade ederek, “İşlerin en durgun olduğu günlerde bile en az 15-20 çift ayakkabı tamir ediyorum. Bu, insanların ayakkabılarına ne kadar değer verdiğinin bir göstergesi,” dedi. Bu durumu, bütçe dostu bir çözüm ve ayak sağlığının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirdi. Kış ayakkabısı ihtiyacı doğrultusunda, tamir kültürü yaşatılmaya devam ediyor.

Soğuk havalarda, ayakkabılara yönelik ilgi artmaya devam ederken, tamircilerin bu talebe yanıt vermesi, eski ayakkabıların da yenilik katılarak hayat bulmasını sağlıyor.